keskiviikkona, lokakuuta 09, 2013

Bold Blond Ale

Tässä on tullut pyösriteltyä päässä ja otettua vaikutteita foorumilta.
Mutta nyt olisi tarkoitus sitten tehdä nk. Blonde ale. Aiemmin olenkin sitä Crouch Vale Brewers Gold olutta haikaillut. Tämä tulisi vähän samassa hengessä mutta ei sinne päinkään.

Aika suusri osa on siis vaaleaa karamelli mallallasta ja loput melkein Pale Alea. Ripaus Viennaa mukaan niin kuin foorumin jutuissa kerrotaan.
Nyt on siis rouhittuna 8,63 kg Pale Alea, 1,26 Cara Palea ja 630g Viennaa.
Tämän ajattelin mäskäillä aika alhaalla, eli 64°C tuntumassa. Näin olut käy kuivaksi mutta karamelli mallas pitäisi makeutta tuoda kuvioon. Tässä toteutuu kenties yksi Roguen panimon filosofiasta...
Humaloinnin meinaan tehdä Brewers Goldilla. Pitää vain vielä katsoa miten.
Hiivana tulee olemaan joko WLP039, jos sen saan ajoissa, tai sitten US-05.

Edit:

Tietoa kaivettua netin syövereistä. Oikeudesta ei takeita eikä tietoa.

Mutta joku väittää saaneensa seuraavaa tietoa:
"Just got back from crouch vale brewery.
Olly Graham said that it is only brewers gold hops, it is a single late addition :shock: and yes i could have some yeast 8)"


Toinen mielenkiintoinen juttu:
"If I could make a few suggestions to that recipe. Don't monkey with the sulfate. Use torrified wheat and add ALL of the calculated hops at 20min and whirlpool and let them stand 60min. The hop thing is a neat little trick I picked up when I was in the UK last...yes yes hop burst or whatever you want to call it. Works best in 'lower' gravity and hopped beers."

"Crouch Vale Brewers Gold
Gravity (OG) 1.040 (measured)
Gravity (FG) 1.010 (measured)
ABV 4.03% (measured)
Apparent attenuation 74.38% (measured)
Real attenuation 61.7% (measured)
IBU 35
SRM 2.2 (measured)
EBC 5.4

5gal (19L)
Grist
English lager malt 8lb (3.65kg)

Mash: 151F x 60min

Boil: 90min

Hops
3.5oz Brewers Gold - 7.9% - 15min

Yeast:
Ferment at 63F
1) WLP022 Essex or 2) WLP013/ Wy1028

Notes:
I would suggest that you don't make any changes to start. When I want it more 'bittery' I'll swap out some base malt for some #2 invert or 75L crystal. The pils malt is 100% mandatory and if you can't get UK pils use the Belgian stuff. If you can't find the Belgian stuff then use Optic or Halcyon NOT Maris Otter or Golden Promise. ANY hop will work for this recipe but I would seriously just stick with one variety. Amarillo is actually VERY nice. FYI - The lower AA% hops lend more aroma and flavor ONLY b/c you have to add more of them to get the bitterness.


Egészségedre,

Kristen England, Ph.D.
BJCP Continuing Education Director
Grand Master Judge"



Kentien kokeilemisen arvoisia juttuja...

Lisää samaan:
"After flame out, chill the wort to below 180F then stop chilling. This will prevent the DMS from dissolving back into the wort. Whirlpool and cover. When done resting, you may need to chill further."

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jollen väärin muista niin Crouch Valen oluessa Brewers Gold humalointi oli etupainotteinen, olisiko ollut aromilisäystä ollenkaan...

suorama kirjoitti...

En muista minäkään. Taisin tähän blogiinikin joskus tuota tietoa kertätä ja tallentaa.

Mutta tähän tulee, aromihumalointia ja vahvasti, näillä näkymin =)

suorama kirjoitti...

Hmm.
En ollut tuosta humaloinnista keräänytkään tietoa mutta nyt löysin.

Väittävät käyneensä panimolla ja siellä sanottaneen, että yksi humala lisäys "late addition".

Ovatten sitten päätelleet, että 20 min kohdalla kaikki humala ineen.

Pitääkin kirjoittaa taan vähän ylös tuohon varsinaiseen tekstiinkin...

Anonyymi kirjoitti...

Heh, muistin aivan väärin päin.