perjantaina, toukokuuta 31, 2013

Tummempaa Belgi tyyliä

Ajatelin tänään ennen saunaan menoa, että taidampa rouhaista tuosta maltaat sitä tummaa belgi viritelmää varten. Nyt kun tuli laskettua uudelleen sen resepti uusilla arvoilla.
Joten 15kg pilsner mallasta näki myllyn telat liki. Tuli mieleen, että voisin samalla katsoa mulaisella nopeudella tuo myllyni selviytyy kilojen rouhinnasta. Tämä tuli tosin vasta mileen kun olin jo 7kg rouhinut. No, annoin myllyn mennä tyhjäksi ja loput 8kg mittasin. Meni karvan alta 16min. Eli mylly pyöräyttää 2min / kilo mallasta. Kuitenkin tuo tuntuu ihan kohtuu vauhdilta siinä rouhiessa. Pitää vain isontaa tuota kaukaloa mihin maltaat ensin laittaa, että siihen saa mahtumaan enemmän kuin 5litraa keralla. Ai niin, 2,6kg Special-B:tä ja 2kg crystal mallastakin meni myllyn hampaista läpi.

Helle putkuttelee hissuksiin kaapissaan jonka lämpö oli laskenut 12,6°C lämpöön.

Koitin metsästää Therminaattoriin oikeanlaisia liittimiä vesipuolelle mutta eipä ollutkaan helppo tehtävä. Nähtävästi Ameriikka on ainoa paikka maailmassa joka käyttää 11,5 kierrettä tuumalla 3/4 tuuman yhteessä, ja vain puutarha välineissä. No, onneksi tänäpäivänä on eBay. Toivottavasti myyjä ei välitä mihin tuotteet menee, että saan oikealla kierteellä olevia pikaliittimiä.
Amerikan järjestelmä on GHT eli Garden Hose Threads kun taas muualla maailmassa käytetään BSP standardia eli British Standard Pipe järjestelmää. Ja luonnollisestikaan nämä eivät sovi yhteen. Ilmeisesti itse kara on about saman kokoisenen mutta kierteitä on tuossa BSP systeemissä 14 tuumalla.

Ei kommentteja: