lauantaina, kesäkuuta 09, 2012

Perusvehnää

Tekaisin eilen illalla vierteen perusvehnäolueen.
Eli mallasta tuli seuraavanlaisesti
70% Vehnää
27% Luomu Pilsneriä
3% Crystal 100

Mäskäyksen tein niin, että ensin lämpö oli 30min 30°C.
Sitten otin n.25% vierteestä erilliseen kattilaan jonka lämmitin 63°C. Pidin tuon 30min.
Takaisin sekoittamisen jälkeen lämpö nousi 40°C jota taas pidin 30min.
Sitten nostin lämmön 72°C ja taas meni pulisen tuntia vaikka jo 20 min kohdalla sinistä ei joditestillä tullut.
Sitten nostin mäskin lämmön 78°C.
Siivilöinti meni helposti vaikka vehnää olikin paljon.

Sain kerättyä 20 litraa 21 litran sijaan käymisastiaan joten tehokkus laski 76% 80% sijaan.
OG 1.050 kuitenkin toteutui suunnitellusti.

Hiivaksi valitsin kaikesta huolimatta Danstarin Munich hiivan. Saapi nähdä kuinka mautonta ja hajutonta tulee.

Edit 9.6 23:40
Olut kyllä käy mutta jotenkin hitaanlaisesti. Jos huomenna ei pörähdä reippaanpaan menoon, pitääpi laittaa toinenkin pussukka joukkoon.

Edit 10.6. 16:30
Aamusella kävin katsomassa vehnää ja kyllä se jo potki lukosta sen verran vauhdilla, että eiköhän tuo tuosta valmistu aikanaan.

Ei kommentteja: