torstaina, huhtikuuta 14, 2011

Lämmön vaihtoa

Otin OWTEn pois viileä kypsytyksestä. Josko se auttaisi tuohon makuun. Samalla laitoin Amberin villeään. Pitää muutaman kuukauden päästä laittaa OWTE takaisin viileään. Pitäisi vain muistaa käännellä kegiä välillä, että saa hiivan suspensioon takaisin.

2 kommenttia:

Karvis kirjoitti...

Its pistäisin kylmään (n.10-15C) maturoitumaan. Itsellä oli tuossa uusimmassa ESB clooni yrityksessä hyvin voimakas vihreän omenan aromi myös parin viikkoa kun oli ollut pullossa. Primäärissä olut oli 7 päivää ja 2 viikkoa tynnyrissä.
Luulen, että pistin tällä kertaa pikkasen liikaa hiivaa ja DMS:ää sen takia tuli hieman extraa. Koska muuten prosessi mulla oli samanlainen kuin aina.
Uskoisin, että nyt kun se tuolla kellarissa on 2kk niin mausta tulee ihan hyvä.

suorama kirjoitti...

Niin itsekin ensin ajattelin. J. Palmer vain kehoitti kypsyttämään lämpöisessä hiivan päällä. No kokeilemma. Sinä pidät pari kuukautta viileässä ja minä lämpöisessä.