sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2011

Praunale

Nyt sitten piti laittaa tulille tämmönen.

4,00kg Pale
300g Crystal 100
150g Chocolate

Mäskäys about näin:
50°C 30 min
66°C 60 min
76°C 10 min

Keittoon 65 min 28g First Gold ja 14g Bramling Cross 15 min.
10 min Servomyces.

Hiivaksi Safale S-33

Edit.
Hups, tuli päästettyä tuo liian kylmäksi 8°C. Pitää siis antaa lämmetä. Toivottavasti tuo nesteytetty hiiva ei tykkää huonoa. Edelliskerralla kun näin kävi, US-05 turposi yön aikana oikein reilusti, mutta toimi kyllä silloin. Nyt eri hiiva.

Edit 11.4
Amusella pullautin hiivan lasista käymisastiaan. Tällä kertaa hiiva oli nätisti lasissaan ja oikein mietitytti onkohan se kunnossakaan. Mutta about 8 tunnin jälkeen pulputus alkoi ja vaahtoa rupesi kertymään vierteen pinnalle. Illalla tuo pöhisi jo kivasti. Hiivaus tapahtui 18 C asteiseen vierteeseen saman lämpöisellä hiivalla (+1° max.) Lämpönä on sittemmin pidetty 20° Celsiusta.

Ei kommentteja: