tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Mildin tekoa.

Kokeilin tuossa tehdä uudelleen mildin savumaltaan ja paahdetun kanssa. Rakentelin myös sekoittajan kattilan kanteen vanhasta akkuporakoneesta ja akkulaturista. Mielen kiintoisinta on se, että nyt mäskäys tehokkuus muka nousi 80%:sta 95%:en! Mahdotonta sanon minä. Mutta tarkoitus oli tehdä 20 litraa 1.038 Og vierrettä ja 23,5 litraa tuli. Laskin mäskäyksen 80% saannolla.

Resepti oli seuraava.

Veteen:
0,25tl Karvassuolaa
0,40tl Suolaa
1,00tl Kipsiä
0,25tl sitruunahappoa

Maltaat:
1,60kg Vienna
1,00kg Crystal 100
200g Savu
100g Roasted

Mäskäys 75min 73C

Humalat:
20g Fuggles 60 min
27.7g Fuggles 10 min

60 min 200g sokeria.

Hiiva:
SafAle S-04

Og 1.038
Väri 38 EBC
Katkero 13 IBU
alc ~3,6%

PS. Amber käy todella rajusti mutta vaahto on inhimillinen, eli noin 2 - 3cm. Laitoin paketillisen US-05 hiivaa Californian kaveriksi kun ei tuntunut lähtevän ajoissa käyntiin. Saattoi kyllä olla liian kylmässä. Ei saisi olla alle 20 asteessa.

Edit: 15.07.09
Aamusella n.10 aikaan kävin tarkistamassa, että Mild käy mukavasti ja sentin vaahto kerros on päällä.

Ei kommentteja: