keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Mittailua ja makua

Mittasin tuon APAn SGn ja se olikin jo 1.016 joten pitänee katsoa josko sen siirtäisi seuraavaan astiaan. Maistoin sen 100ml mitä mittalasiini menee.... Uskomatonta mutta runko todellakin on jo nyt kuin Anchor Liberty Alessa! Hiukan liian pyöreä tai pehmeä mutta uskoisin kuivahumaloinnin tuovan myös oikean tuoksun ja maun. Tietenkin varastointi / kypsytys muuttaa myös makua.

Laskin tuon Black Rock Bockin lasipulloon ja tietenkin mittasin SGn joka oli edelleen 1.028 tietämillä, voi tietenkin olla, että tein jossain virheen. Maku kuitenkin edelleen sellainen makeahko, ei kuitenkaan paha vaan erittäin puhdas. Olut oli jo kirkastakin. Tosin vesilukko pulputtaa edelleen. Jätin pullon nyt pariksi päiväksi lämpimänpään, tosin ei sekään ole kuin 15 astetta mutta lämpöisempi kuin se 11,7 mitä jääkaappi näytti.

Nyt todella tiedän mitä lakritsaisuus oluessa tarkoittaa. Tässä aiemmin, eli kun ASBn pullotin, laitoin muutamaan pulloon Alder Smoke Beeriä. Jäi nimittäin pari desinfioitua pulloa jäljelle, niin katsoin pulloihin ja nyt oli kaula ja vähän sen alapuolelle jo kirkasta olutta. Kaadoin ensin sen kirkkaan osan lasiin. Väri oli sellainen ruskea, ei kovin tumma. Tuoksussa hiukan lakritsaa ja runsaasti mallasta. Maku, uskomattoman lakritsainen, täyteläinen ja pehmeä. Tästä on tulossa oikea herkkupala! Sameampi osa oikein hyvää mutta pyöreämpi, mikään maku ei erottunut selvästi.

Ei kommentteja: