torstaina, tammikuuta 10, 2008

ASBn maku

On tässä pitänyt jo aiemminkin kertoa, että ASB:stä on kokonaan kadonnut banaanin maku ja tuoksussakin se on erittäin mieto ja tuoksu on pikemminkin humaloidun makean hedelmäinen. Maku taas maltainen mutta kuiva ja humalan puraisu on sopivan voimakas. Maussa mukana appelsiinin kuorta ja greippiä.
Nähtävästi Kauhavan humalat ja Target sopivat kivasti yhteen. En vain ole aivan varma kummista humalista on kyse kun makua ja aromia arvioi. Täytyy siis varmaakin tehdä jokin pikkuerä pelkillä kauhavan humalilla. APAssahan oli kuitenkin kuivahumalana Cascadea. Tiedä sitten pitäisikö tehdä sellainen jossa olisi katkero flavori ja aromi humalointi kerralla kyseisistä vaiko vain siten että olisi pelkkä katkero ja toinen jossa olisi pelkkä aromi ja kolmas jossa olisi pelkkä flavori humalointi. Vaiko näiden yhdistemiä...
Jos tekisi jotain vastaavaa kuin:
6litran satsi (vrt. APAn teko)
1kg muntonsin palealea
mäskäys jossain 65-66 asteessa 90 min
5g humalaa 60min
5g humalaa 15min
5g humalaa 1min

Jos humalan alfa hapot 5% Niin IBU n.17 jos 8% niin IBU n.27
Jos kävisi kuivaksi niin 4,5% jos ei niin kuiva 3,8% alk.

No katsotaan nyt mitä tässä tekee.
Taitaa tuo kloonauskin vielä kääntyä kolmateen vaihtoehtoon...

Ei kommentteja: