keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Beer Captured

Taitaa mennä kuitenkin niin, että pitää ensimmäiseksi tehdä tuo Adnams Suffolk Strong Ale (nykyisin ytimekkäästi Adnams the Bitter), jotta saa vaimonkin tyytyväiseksi ;-). Tai siis koittaa "kloonata" se. Siihenkin kun melkein kaikki ainekset on suoraan. British Crystal 55L pitää korvata Brouwlandilta ostetulla 120 EBC Crystallilla. Ja juuri nyt itselläni ei ole Challenger humalaa joten korvaan sen Targetilla. Hiivana käytän Wyeast 1098 tilalla tuota Nottinghamia, jota varastoistani löytyy.
Kirjassa on kerrottu myös neljällä ainesosalla miten vettä pitää "parannella" jotta saa samankaltaisen kovuuden ja mineraali pitoisuuden kuin alkuperäisellä panimolla on käytössään.
En usko, että saan julkaista kirjan mukaisia reseptejä täällä blogissani joten en sitä ainakaan toistaiseksi tee...
Tarkoitukseni ei ole orjallisesti tulevaisuudessa seurata kirjan(kirjojen) ohjeita vaan saada mahdollisesti ideoita ja todeta nyt muutamalla seuratulla reseptillä, onko kirjan(kirjojen) resepteistä mihinkään.

Tämän reseptin toteuttamiseen saattaa kuitenkin mennä tovi vaikkakin ainekset ovat jo valmiina. Saattaa olla jotta odotan mahdollisen uuden mäskäys/keitto astiani valmistumista (tosin valmistus on viivästynyt jälleen kerran) mutta myös "panola" kaipaa remonttia ja olen sitä jo aloitellutkin. Mutta voi olla etten jaksa odotella ja aloitan mäskäyksen piankin. =-)

Ei kommentteja: