keskiviikkona, joulukuuta 05, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa IX

Tänään oli vain pieni hetki aikaa pelleillä laitteen kanssa. Käytin sen siihen, että muistelin miten saan tuon logiikan mittaaman virta-arvon ja halutun arvon kohtaamaan. Laskin kertoimeksi 0,0031746 ja luulisin, että tuolla saan riittävän tarkkuuden koska muutenkin leikkaan desimaalit lopuksi pois (asteessa  siis 315 pykälää).
Ajatus siis menee niin, että haluan lämmöksi vaikka 50C astetta.
Jaan tuon 50 tuolla yllä mainitulla luvulla ja saan n. 15750.02 logiikan muistiin.
Leikkaan tuon poikki desimaalin kohdalta ja saan verrattavan luvun analogi tulolle. Eli en näe mitään järkeä verrata asiaa niin, että muuttaisin logiikan lukeman asteiksi. Sillä näin minun ei tarvitse tehdä kuin yksi muunnos. Asetushan muuttuu harvoin, joten säästän tehoja. Samalla pystyn seuraamaan asetukseni tarkkuutta koska mitatun lämpötilan näyttää termostaatti itse. Onneksi kumpaakin pystyy säätämään eli saan myös kalibroitua systeemini tarvittaessa.
Tällä hetkellä en ole varma tarvitsenko edes PID säätöä tuohon mäskin lämmön ylläpitoon. Ehkä pelkkä on/off riittää. Vastus kun ei ole mikään supertehokas. Jos pelkkä on/off vaikuttaa liian seilaavalta, saatan ottaa käyttöön ajastimen. Eli katson kuinka kauan pitää lämmittää jotta lämpö ei nouse liikaa. Olikohan tuo nyt sitten se P. Toki logiikassa on PID funktio, peräti kahdeksalle eri mittaukselle. Mutta jos pääsee helpommalla niin...
Nyt siis kun saan sekoittajan, pääsen rakentamaan mäskäimen loppuun eikä homma ole kiinni kuin kattilan johdotuksesta ja sen huuvan hankinnasta.
Toki vesi testailua ennen varsinaista hommaa ja kunnon pesut.

Ei kommentteja: