torstaina, helmikuuta 26, 2009

Oliivi öljyä olueen!

Mitä hittoa!
http://blog.diginux.net/2008/03/04/why-you-should-add-olive-oil-to-your-homebrew/ ja
http://www.network54.com/Forum/605303/thread/1206888234/last-1206888234/Fermenting+w-olive+oil-+Anyone+tried+this-

Selailin nettiä aiheen mukaan ja todellakin, jenkit on huomanneet, että jos käyttää tipan oliiviöljyä esim. hiivastartterissaan, niin se korvaa ilmastamisen?! Määrä vain on uskomattoman pieni. Arvaukset menevät per 5gal (18,93l) 0,00008ml ja 0,036ml välillä. Jokatapauksessa määrä on niin vähän, että mittaaminen kotikonstein on aikas hankalaa. Sellaista tekniikkaa kait on alettu käyttämään, että hammastikku kastetaan öljyyn ja sitten tikku huuhdellaan vierteessä / startterissa.

Homma perustunee siihen, että kun on normaalisti hapetettu vierre, hiiva rakentaa happimolekyylin kanssa jonkin rasvahapon jotta pääsee lisääntymään. Oliiviöljystä löytyy suoraan oikea rasvahappo. Joten hiiva voi käyttää sitä suoraan ja lisääntyä ilman hapetusta.
Outoa.

Mutta jos öljyä laittaa liikaa pienentää se vaahdon muodostusta.
On tätä silti pakko kokeilla. Onhan monet jo onnistuneesti sitä kokeilleet =)

Ei kommentteja: