lauantaina, helmikuuta 14, 2009

Kolmoisvoltti KP09

Tripel maltaat on mitattu ja hiiva hyvällä mallilla. Mäskäyskattila on hellalla ja vesi lämpiää.

13:40
Mäski valumassa
15.13
grr. vierre lähti valumaan reippaasti, mutta tietenkin tipautin siivilöintisangon kattilan pohjalle, se meni tukkoon. siivilöinti siis kestää taas kauan...
17:25
Kiehutus alkoi....
20:30
vierre jäähtymässä...
15:42 sunnuntai
Vierre jäähtyi liikkaa. Alle 5 asteiseksi. Joten lämmitys kesti hetken. Nyt vierre on hiivattuna käymisastiassaan. Eli katsotaan mitä tuleman pitää. Ainakin hiiva-astiassa ollut kirkas "olut" maistui hyvälle. Itse asiassa on todella mielenkiintoista huomata miten olut kehittyy vierteestä. Ensin on yltiö makea ja katkera vierre ja kun hiiva tekee työnsä on tuloksena pehmeä ja täyteläinen olut. Meilenkiintoisinta itselleni juuri nyt, on tuon katkeruuden muutuminen.

Ei kommentteja: