keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Amarillo Light 2008 ja Bitter 2008

Menivät molemmat tänään kegiin.
Bitterin FG olikin jo aikas alhainen 1.008 (piti olla 1.012) joten siihen tulee 4,7% sijaan reilut 5%. Bitter oli jo lähes täysin kirkasta. Sitä meni pulloihin panimosokerin kanssa neljä litraa. Eli neljä puolenlitran pulloa johon panimosokeria meni 4ml kuhunkin ja kuusi nollakolmekolmosta joihin sokeria meni 3ml.

Amarillo lightin FG oli jo myöskin aikas alhainen 1.010 (piti olla 1.012) joten päätin kegittää senkin. Siihen tulee myös 4,7% sijaan lähemmäs 5%. Pulloja tuli seuraavanlaisesti neljä puolenlitran pulloa 5ml sokeria, kome 355ml joihin 4ml sokeria ja kolme 450ml joihin 4ml sokeria.

Voisi siis päätellä, että lämpötiloja pitäisi nostaa, jotta saisin FG:t lähemmäksi. No toisaalta taas maku on ollut maltainen joten ehkä syy onkin hiivassa joka käyttää liikaa... Joka tapauksessa olut on hyvää. Ettei kai "extra"prosenteista kannata olla huolissaan.

Tarkoitus oli kegittää myös siideri mutta hiiva jota käytin, oli ilmeisesti vanhentunut jo koska SG oli vielä 1.020 eikä käymistä enään tapahtunut. Laitoin Coopersin pilsener hiivan, joka jäi minulle aiemmin. Nyt siideri pulputtaa niin maan vietävästi, että kai se hiiva ainakin oli hengissä. Saas nähdä tuleeko juotavaa vai joutavaa tavaraa. =)

Ei kommentteja: