lauantaina, elokuuta 24, 2013

Mustis

Mustis eli mustaolut. Ei varmastikaan millään muotoa autenttinen tai parhaimpiin saksalaisiin verrattava keitos. Värikin on mustempi kuin saksalainen aito mustaolut.

Tänään oli tarkoitus tehdä koko olut käymään mutta toisin kävi. Tänään kuitenkin päätin rouhaista maltaat jotta pääsisi huomenna tekemään heti kun vain pystyy.

Maltaiksi meni ns. uutta ja vanhaa. Eli käytin loppuun sellaisia hankintoja joiden päivämäärä oli mennyt joskus 2008 "umpeen". Maltaat minulla säilyy kohtaliasesti kun pääsääntöisesti säilytys tilassa on alle 30% kosteus ja 15 - 18 asteen lämpö. Kuivia ainakin olivat, pölystä päätellen.

Mukaan siis pääsi:
4,00 kg luomu pilsneriä (Pölisi jo kuvasti vaikka on 2011 hankittua)
2,96 kg Munich (aivan tuoretta)
2,30 kg Caraamber 60 (08)
0,50 kg Carapils / dextrine (08 "satoa")
1,00 kg Melanoid (2010)
1,00 kg Roasted Barley (en edes muista, Ruotsista PGW tyhjiö pakattu)
0,34 kg Amber 50 (07 tai 08)

Hmm BS cloud tuntuu toimivan vähän huonosti.
Mallasta piti olla 12 kg mutta nyt  on 12,1. No, samapa tuo hulautin nimittäin joukkoon mukillisen jotain tummaa mallasta, kenties suklaa sellaista, mukaan koska sitä oli mitta astiassani vähän.

Muutenkin tämä mittailu ja sen tarkkuus lienee ylimitoitettua.
Ensin suunnitellaan resepti, sitten se tuunataan omalle laitteistolle sopivaksi ja haetaan maut kohdalle omien laitteiden kanssa. Kaikki dokumentoidaan ja lopuksi saadaan maailman parasta olutta ;) Jota voidaan tehdä toistekkin samoilla laitteilla.

Ei kommentteja: