perjantaina, marraskuuta 12, 2010

Lue myös edellinen ;)

Tuosta edellisen viestin hiivan kanssa olisi nyt sitten tarkoitus tehdä lager Citra humalan kanssa. Olen tosin ymmärtänyt, että tuo 2206 hiiva ei ole paras mahdollinen, mutta yritetään nyt kuitenkin jos vaikka onnistuisi :p Varalla kuitenkin jos hiiva ei starttaa, on diamond kuivahiiva.

Mallas luettelo:
3,20 kg Pilsner
0,50 kg Vehnä
0,10 kg Cara Pale
0,02 kg Chocolate Malt

Mäskäys:
6 litraa 57C asteista vettä -> 20 min.
6 litraa 84C asteista vettä -> 90 min.
10 litraa 91C asteista vettä -> 10 min.

Humala luettelo:
8,00 gm Citra [12,00 %] (60 min)
8,00 gm Citra [12,00 %] (15 min)
10,00 gm Citra [12,00 %] (10 min)
14,00 gm Citra [12,00 %] (5 min)
20,00 gm Citra [12,00 %] (1 min)

90min keiton jälkeen käymään lähtevä vierre saisi siis katkeroa sellaiset 28 IBUa.
Näistä pitäisi tulla 80% saannolla 21 litraiseen satsiin seuraavia tunnuslukuja tunnustavaa vierrettä.
OG 1.045
FG 1.010 (1.008)
Väri ~10EBC
Alc% siis ~4,5% (4,8%)

Ei kommentteja: