tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Boddi pulloissa ja kegissä

Unohdin tuossa 16. päivä vissiin laittaakin, että keiton ja remontoinnin ohella myös kegitin ja pullotin tuon BB:n. Jouduin taas käyttämään kidesokeria pulloissa koska ei ole tullut tuota panimosokeria hankittua lisää. Kun tässä tarkistin, että onko happoja tullut (ja kyllähän sitä on tullut) huomasin, koska tuo BB on erittäin miedon makuista, että tuo tanan kidesokeri oli tuonut olueen sellaisen tavallisen kotona tehdyn oluen maun! Nyt ei auta kuin odottaa ja antaa kypsyä. Toivottavasti maku häviää pulloista. Kegissä ei ole tätä ongelmaa koska sinne en sokeria laittanut. Keg on varastossa 12 asteessa ja painetta kegissä on 0,5 bar. Joten vols pitäisi olla sellainen 1,5 - 1,6. Toivottavasti ei ole liikaa. Beer Guide antaa ohjeeksi 0,8 - 2,1 vols. Jos saan typen hankittua ennen 15. maaliskuuta, jolloin BB pitäisi olla kypsää. Pääsee kokeilemaan sitten oikein typpi / CO2 seos olutta kotona.

Edit:
19:15
Oli pakko avata yksi vielä. Tuo kiljumaisuus oli jo onneksi lähes tipotiessään. Maussa ja tuoksussa oli nyt hienoinen toffee!

Ei kommentteja: