sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

AlderSmoke lasipulloon

Siirsin eilen eli 8. päivä AlderSmoke Beerin lasikäymisastiaan. En laittanut kuivahumalointia. Ominaispainoa en voinut mitata koska mennessäni "panimoon" rikoin mittarini tiputtamalla sen kivi lattialle. :-(

Käyminen oli jo suht hidasta. Olut ei ollut vielä erityisen läpinäkyvää mutta sakkaa astian pohjalla oli n. 1-1,5 cm. Erittäin tiivis hiivasakka joka ei sekoittunut takaisin olueeseen kovinkaan helposti joten sain oluen siirrettyä kakkosastiaan lähes kokonaan.

ASB on jo miltein täysin kirkastunut ja erittäin hyvää olutta. APA myöskin on jo pulloissansa kirkastunut lähes kokonaan joten maistoin sitäkin yhden. Sitruunainen humalointi alkaa vihdoinkin voittaa ja olut alkaa oikeasti muistuttaa APAa. Olin aistivinani myös hiukan toffeisuutta oluessa.

Kaupallisista tuotteista tuli maisteltua Marston´s Single Malt. Pullon mukaan se on tehty ainoastaan Golden Promise maltaista ja englantilaisista humalista. Päällimmäisenä jäi mieleen oluen toffeinen maltaisuus. Mielestäni oikein juotava olut.

Ei kommentteja: