maanantaina, helmikuuta 16, 2015

Taudit vaivaa

On ollut kaikki pysähtyneenä kun tytär toi ensin "Houston, we have a problem", taudin ilmeisesti koulusta kotiin. Itse podin pari päivää, jopa yhden kuumeen kera, tuota "ihanaa" pyrstöyskää.
Sittemmin täällä on oltu sekä kuumeessa, että flussassa ja mitä ihmeellisimmissä tajunnankin vieneissä tiloissa. Itse olin sopivasti juuri ne paripäivää tuossa omassa taudissani kun oli aamujakelusta vapaapäivät...

Nyt jos kaikki menee "putkeen" saatan keretä jopa "tölkittämään" eli laskemaan nuo molemmat tehdyt oluset tynnyriin tuolloin 20. pvä, milloin lagerin "laskettuaika" on. Sinälään mitään hätää tai kiirettä ei tuohon päivään ole. Mutta tulisipahan sitten sekin tehtyä. 80V-althan olisi jo pitänyt laskea cornyihin aikapäiviä sitten, mutta eipä se nyt niin viikon päälle ole.

Valitettavasti tuo vanhan hiivan starttaus kokeilu meni sittenkin liian pitkäksi ja erlenmayerin sisältämän vierteen pinnalle alkoi muodostumaan valkoinen kerros ja olut siellä happani. Joten en saanut tuosta tälläkertaa mitään hyvää talteen. Tämä harmittaa kohtalaisesti sillä tuoksu tuossa oli hyvinkin toivotunlainen alkuvaiheessa.
Nyt "painin" sen kanssa, että teenkö Scottish Stoutin S-04 vaiko US-05 hiivalla. Suosituin lienee kuitenkin US-05 tähän tyyliin.

"Yllättäen" tuo Kesäpäivä on kulunut aika nopeaan, joten cornyjä saattaa ollakin kahteen satsiin aika pian. Toisaalta varmaankin pitäisi tehdä uusi Kesäpäivä koska se noin hyvin tekee kauppaansa...

Ei kommentteja: