lauantaina, joulukuuta 14, 2013

Maris Otter Special

Eli MO Special Bitter.

Elikkäs tänään sain siis tehtyä tuollaisen.
Tarkoitus oli tehdä 58 litraa 1,042 SG vierrettä, mutta sain 55 litraa 1,050 SG vierrettä.
Laskin jälkeenpäin, että jos olisin lisännyt sen 3 litraa vettä, olisin saanut 1,047 SG vierrettä sen 58 litraa. SG 1,042 olisi vaatinut jo 10 litraa vettä ja sitä ei olisi yhteen käymisastiaan enää laitettu.

Nyt sitten odotellaan miten S-04 hiiva tuon käyttää olueksi...

 Huuhtelut alkaa...
 Maltaat näkyy jo. Eli huuhtelu on loppusuoralla.
 Kiehuntaa ja kuohuntaa.
Kuohut vähenemään päin.


















edit 15. klo 23:55

elisen aamulla pönttö jo kupli kohtalaisesti.
Tänään päivällä jo reippaasti siihenkin nähden, käyminen tapahtuu n.14°C lämmössä.

edit 17. 2:00

Eilen illalla kävin mittaamassa vähän.
Eli OG oli siis 12.9Bx = 1.050
Ja tähän mennessä on tultu 1.027 asti. Eli 2,9% olisi jo ;)
Käyminen on hidasta, mutta niin sen  pitääkin olla. Nyt lämpö oli kohonnut noin 15,5 aseteeseen Celsiusta.

Edit: 17. 20:30
Hiiva jatkaa työtään. Nyt mennään 1,017 lukemassa ja alkoakin on jo 4.1%. Lämpö on edelleen 15,5°C
Maku ja tuoksu muuttuneet lupaavammiksi. Kuin eilen.

edit 22. 22:10
Mittaus tuotti lukeman 1.012, joten lähellä ollaan.
Katkeruutta löytyy yllättävän paljon. Toki olut on vielä "vihreää" eli nuorta.
Odotusarvot ovat korkealla.

4 kommenttia:

Petteri Karjanlahti kirjoitti...

En saa vahvistusviestiä rekisteröitymisestä kotiolut.com sivustolle. Osaatko auttaa? :)

suorama kirjoitti...

Hups,, on jäänyt tämä kommentti näkemättä. Anteeksi etten ole aiemmin vastannut. Toki pystyn auttamaan jos vielä on ongelmaa.

Petteri Karjanlahti kirjoitti...

Ei mitään probleemia, homma hanskassa! :) Hyvää uuttavuotta!

suorama kirjoitti...

Hyvä juttu.
Mukavaa uuttavuotta sinullekin.
Ja kaikille muillekin jotka sattuvat lukemaan =)