tiistaina, marraskuuta 20, 2012

Hitaasti mutta "varmasti"

Olen tässä vihdoin saanut aikaiseksi nk. panimorakennelmani ohjausyksikön sisustan purun ja hankkinut siihen sopivan teräslevyn kalustukselle. Toivottavasti 920 x 430mm levy riittää ainakin suurinpiirtein täyttämään tarpeet. Tuleehan tuohon kuitenkin kaikki turvallisuus vempeleetkin mukaan.
Olen vasta saanut tehtyä reiät joista levy kiinnitetään kaappiin ja laittanut ensimmäisen riviliitinriman alareunaan syöttöjä ja muuta varten kiinni. Pitää katsoa miten laitan lähdöt noille laitteille sitten.
Kansi pitää vielä "paikata", eli laittaa vaikka jokin levy päälle ja vasta sitten laittaa näyttö ja nappulat kiinni.
Sellaista olen pähkinyt, että laittaisinko kaiken informaation tuohon "pöytään". Tarkoittaa mm. sitä, että vienkö liittimen kautta lämpötilatiedon logiikalle (virta viesti) vaiko anturi tiedon mittariin (joka siis muuttaa tiedon virta viestiksi).
Tarkoitukseni on siis laittaa pöydän kylkeen liittimet joihin sitten liitetään kunkin kattilan johdin kiinni. Käytän sitä 16 napaista teollisuus liitintä (HTS) jonka saa lukittua paikoilleen ja on vedenpitävä (humalointi yksikölle ja syötölle 6 napainen). Saattaa olla, että tulen laittaneeksi liittimet molempiin päihin kattilassa ja mäskäimessä, koska niitä liikutellaan, katsoo nyt.
430mm on juuri riittävästi S7-216 PLC + 8 out + 3 analogia yksiköille. Jos joudun jatkamaan seuraavalle riville, luultavasti vain juotan jonkin lattakaapelin suoraan kortteihin kiinni. Toistaiseksi kuitenkin noiden korttien pitäisi piisata.
Nyt kun levy johon tuon sielun voi kasata on olemassa, oikein jännittää itseäkin koska pääsen logiikka ohjelman kimppuun.
Joitakin moottoreita ja moottorisuojia / muuta pientä sälää voi joutua vielä hankkimaan.
Pääsääntöisesti pyrin ohjaamaan kuitenkin moottoreita pienten yksivaihesten taajuusmuuttajien avulla joten en välttämättä tarvitse isoja kolmivaihe kontaktoreita paukkumaan kaappiin. Ja yksivaiheiset moottorit voin ohjata suoraan puolijohdereleillä (SSR) joita minulla on "kasapäin" tätä varten hankittuna.
Huomenna taidan koittaa rakentaa syötön, pääkytkimen, turvapiirin ja hituvirran syötön valmiiksi, jos siis sataa. Jos on kaunista laitan aurinkopaneeleita katolle...

Ei kommentteja: