tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Mitäs nyt?

Täytyy tehdä tuo viimeisin ajatus vaikka huomenissa tai myöhemmin. Tänään kumminkn teen seuraavanlaisen satsin:
Kymmenenlitran kattila (11L) sinne n.10 litraa vettä. Laition veteen omia humalia 10g n. 15min ennen kuin keitos alkoi kiehumaan. Vesi muuttui nopeasti vihertäväksi =). Tuoksu on hauskan humalainen. Mittasin valmiiksi 6 dl ~510g Tuoppi ruismallasta ja 4dl ~300g sahtimallasta ja 4dl ~360g sokeria. Laitan tähän keitokseen yhden tähtianiksen murskattuna. Hiivana koitan ainakin aluksi käyttää jääkaappiin unohtunutta SafAlen US-05 hiivan puolikasta. Vesi muuttui sen puolentunnin aikana jo ruskeaksi mitä humalat saivat vapaasti kellua vedessä.
Valmistus prosessi on saman kaltainen kuin kotikaljan. Eli nyt kun humalaveri kiehuu laitan maltaat joukkoon ja sekoittelen vähän. Annan jäähtyä ja laitan hiivan mukaan. Siivilöin huomenna / ylihuomenna ja pullotan.

Arvoja tälle pitäisi tulla jokseenkin seuraavasti (75%)
OG 1.034
FG 1.008 (?)
Väri ? tummahko
katkerot 10? IBU

Jos tuo todellakin käykuivaksi niin prosentit on 3,3 luokkaa. Mutta en halua, että niin kuivaksi mennään.
Maistoin äsken vierrettä joka ei ole edes vielä kunnolla maustunutta. Kivan makuista se kuitenkin on. Tuosta tähtianiksesta tosiaankin tulee lakritsainen makulisä.

Ei kommentteja: