maanantaina, marraskuuta 24, 2008

Hmm.

Täytyypä katsoa josko tuon MBitter/1 laittaisi näine hyvineen pulloon. Ja sen lopun 20l laittaisi samantien käymään. En tosin usko laittavani nykyisen hiivakakun päälle, vaan ajattelin käyttää joko Nottinghamilla tai ehkä jopa SafAle US-05 hiivalla. Toisaalta jos käyttäisi SafAle S-04 hiivalla niin tulisi parhaiten tuon humaloinnin vaikutus ehkä esiin. No aika näyttää miten homman teen.

On tullut maisteltua tuota mietoa juomaa jo usemmankin kerran. Tuo hana käymispöntön kyljessä on aika vaarallinen =) Tuoksu ja maku on uskomattoman onnistunut. Viimeksi mitatessani oluessa oli sellaiset 2,6 - 2,8% (en tehnyt kovin tarkkaa lämpötila korjailua Brix lukemien mukaan 2,74%). Jos oletetaan, että pullossa olueen tulisi n.0,4% lisää tarkoittaisi se siis n. 3 - 3,2% joka on vallan mainio pitoisuus tähän olueen. Ei sillä, että se nytkään yhtään lisää kaipaisi.

Vaahtoa ei juuri nimeksikään. Tuoksu huumaavan (Cascade)humalainen ja toffeinen. Maku alkaa mukavasti makeahkolla karamellillä ja toffella. Hiukan pähkinääkin löytyy. Katkeruus mutta pehmeä sellainen, kutkuttelee mukavasti lähes alusta asti mutta ei peitä alleen muita makuja. Jälkimaku on mukava ja se kestää. Väri on vielä samean ruskea.
Saapa nähdä millaiseksi kääntyy hiukan kypsyttyään. Uskon kuitenkin, että tämä on parasta tuoreempana. Millainenhan Mbitter/2 tulee olemaan =-)

Ei kommentteja: