maanantaina, marraskuuta 07, 2011

Venttiileitä metsästämässä

Jaahans, osaa olla omalla tavallaan vaikea aihe tuo venttiilen hakeminen. Minullahan on jo olemassa pari haponkestävää manuaalista DN10 venttiiliä, mutta kun pitäisi saada ne toimimaan sähköllä.
Löysin reippaalla etsimisellä jokunen aika sitten muutamalta valmistajalta sellaisia oikein sippoisia venttiileitä ja niitäkin on mahdollisuus saada AISI 316 materiaalista valmistettuna. Kuitenkaan euroopassa ei tunnu olevan myyjiä näille tuotteille. Saksasta sain toisenlaisen ratkaisu vaihtoehdon mutta heidän moottorinsa vie 1-3A virtaa kun taas aiemmin löytynyt olisi 30 - 90mA. Eli jälkimäistä voi ohjata suoraan yhdellä logiikan lähdöllä. Nyt kuitenkin kun jokunen kuukausi on kulunut siitä kun lähetin suoraan tehtaalle kyselyn voisivatko he myydä minulle suoraan muutaman venttiilinsä, sain vastauksen pari tuntua sitten.
He voivat, ja hintakin on sellainen, että saan kolme kpl yhden saksalaisen hinnalla ja ne tulee sillä hinnalla kotiovelle asti. Saksan poika lisää vielä yhden venttiilin hinnan postikuluiksi.
Saksan aktuaattori avaa venttiilin 11sek ja toinen 5-7sek, joten siinäkään ei sinällää huononnusta ole.
Saksan venttiili on perinteinen kolmesta osasta kasattu ja toinen on kahdesta osasta. Kumpikin on kuintenkin purettavissa.
Laitoin saksaan viestin tilauksesta viimeviikolla, vielä ei ole vastausta kuulunut vaikka neuvonta palvelu toimikin hyvin. Taidanpa perua sen.

Ei kommentteja: