keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

Humalaa

Eipä ole tullut keitosta vielä tehtyä...

Humalista.
Tänä keväänä tuli sitten kaivettua ensimmäistä kertaa humalia ylös. Centennial oli tehnyt jokusen juuriverson. Willameten taas oli myyrä tjms. syönyt lähes kokonaan! Onneksi parin sentin pituisessa jämässä oli vielä pari alkua, joten näyttää siltä, että Willamettekin säilyy viljelyksissä.

Eilen kävin katsastamassa "humalatarhaa" sitten tarkemmin.
Chinook, Horizon, (uudelleen eripaikkaan istutettu) Centennial, (pieni) Fuggle, Hallertau, Tettnanger, Willamette (jämä) ja toinen Centennial (paikan vaihdos). Nämä kaikki tuuppaa nyt versoa maasta.
Chinook ja Horizon olivat ensimmäisiä ja vasta eilen näin ensimmäistä kertaa Fugglessa ja saksalaisissa versot. Kaikkein ensimmäinen oli tuo ns SuomiJalo joka on jo parinkymmenen sentin korkuinen muiden ollessa parin sentin kurkuisia. Myös Kauhavan tuonti on hyvällä mallilla, eli on noussut maasta ja on n. 5 - 10 cm korkuinen.

Uusista humalista Magnum oli ensimmäinen ja onkin jo 10 - 15cm korkuinen purkissaan Siitä tulee jo ~ 5-6 versoa. Epäilykseni herättänyt Sterling yllättäein olikin toinen joka mulla puhkaisi siihenkin on tullut lisäversoja muutama. Myös Nugget on puhkaissut mullan parista kohtaa. Cascade on tuonut yhden pienen alun mullan päälle mutta Brewer's Gold on pysynyt visusti vielä kylmää piilossa.

Ns. Hollandereista kaivoin toisen, sen joka vaikutti poikahumalalta, ylös ja nakkasin metsään. Saapi nähdä kasvaako siellä ja kuinka sitekästi se koittaa ilmestyä vanhalle paikalleen, SuomiJalon viereen.

Ei kommentteja: