maanantaina, kesäkuuta 29, 2009

Kuulumisia

On tässä lomailtu ja ei ole oikein oluen tekemiseen ollut aikaa. No kai tässä vielä sitäkin kerkiää tekemään.
Kilpailujen "sadoksi" jäi kaksi nelos- ja kaksi kakkossijaa. Pilsner ja Imperial stout sarjojen nelonen , Paleale ja Belgialainen vahva vaalea ale sarjojen kakkonen. Kaikki oluet siis pääsivät toiselle kierrokselle koska neljä parasta laitettiin järjestykseen ja loput vain raakattiin pois.
Speciaalin laitoin hanaan jotta saan laskettua ja kokeiltua linjaston toimivuuden. Nyt alkaa toimimaan kun tynnyrin paine alkaa laskemaan. Aluksi tynnyrissä oli pari baaria joka on kaksinkertainen määrä siihen verrattuna mitä haluan. Nyt paine alkaa olemaan sen yhden baarin verran ja olut rupeaa soljumaan paremmin ulos. Itse Speciaalin tuoksu on juurikin oikeanlainen, reippan humaloitu ja puhdas mutta maku ei ole niin hyvä, että sitä kellekkään tarjota viitsisi. ;)
Täytyy vielä laitaa tuo vaalea Hop Cream kesän jano juomaksi, kun kerkiää...

Ai niin. Humalat on kasvanut mutta merkkejä kävyistä ei ole vieläkään!?! No, jatketaan odottamista. Humalien lisäys tuntuu onnistuvan myös pistokkaista. Cascade, Nugget ja Goldings ei ole alkaneet vieläkään kasvaa. Fuggles kasvaa mutta vaaleana ja kituliaana. Chinook ja Horizon on kovassa kasvussa ja Hallertau, että Tettnang on myös kunnon kavussa.

2 kommenttia:

piipa kirjoitti...

Kävimpä ohimennen kurkkaamassa kuinka humalat kasvaa ja kuinka kisat on mennyt !

ESB kirjoitti...

Kiva kun kävit.
Tulee myös silloin tällöin poikettua katsomassa kuulumisiasi.
Nyt lomalla vähemmän.
Kävin tänään Lahdessa... Siitä seuraavassa postauksessa enemmän ;)