keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

ASB 1. maistelu

KEG olut. Pullotettu.
Pullo jääkaapissa 4päivää.

- Olut kylmää
* Kypsän banaanin tuoksu mieto.
* Hiukan appelsiininkuorta tuoksussa.
* Maku alkaa maltaisen täyteläisenä mutta hiukan terävänä ja päättyy appelsiininkuoren katkeruuteen.

- Olut lämmennyt
* Banaanin tuoksu voimistunut.
* Ei enään applesiininkuorta tuoksussa.
* Maku pehmennyt mutta maltaisuus säilynyt.
* Jälkimaussa ei enään voimakasta appelsiininkuorimaisutta mutta katkeruutta riittää.
* Aivan lopuksi kielenkärjen sivuilla tuntuu puutumista ja kihelmöintiä.

2 kommenttia:

JJ kirjoitti...

APA näyttääkin olevan sitkeästi sumeaa. Pullotuksesta on pikkasen reilu viikko eikä vielä näy merkkiäkään kirkastumisesta. Nooh, odotellaan. Yleensä tässä ajassa kaikki oluet ovat sentään alkaneet pullon kaulasta hiukan jo kirkastua.

Stout on siirretty secondaryyn ja alkanee kohta olla pullotuskunnossa, saa sitten kypsyä pullotettuna loppuun.

Koska APA/Stout hiiva vaikutti vieläkin elinvoimaiselta, laiton hiukan ex tempore kakun päälle käymään southern brown alen, kun sopivasti sattui olemaan kaikkia tarveaineitakin kotona. Tässä nyt tietty kävi se kämmi että käytetyn kakun päälle tuli vaaleampi ja vähähumaloidumpi olut mutta näkeepä samalla kuinka negatiivisesti tuo lopputuloskseen vaikuttaa. Ainakin ale lähti käymään todella nopeasti ja hyvin.

Saattaa olla että pesen kakusta pahimmat moskat pois tämän jälkeen ja laitan vielä joulualen käymään samalla hiivalla.

Tällä tavalla käyttäen nestehiivakaan ei paljoa maksa. Alkuperäisestä paketista on nimittäin tämän kakun lisäksi tallella jääkaapissa 6* 0,5L viljeltyä ensimmäisen sukupolven hiivaa.

Hunajalager on ulkokuistilla lageroitumassa. Pullotan kun sopiva aika tulee, odottelusta viileässähän tuo vain paranee.

suorama kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta toiminnalta. Itse tässä odotellut josko saisi sen "koneen" alulle jotta pääsisi tekemään lisää tavaraa. =-)

Aika jänniä nuo Kahavalta poimitut humalat. Ilmeisesti niissä on aika hyvin tuota katkero ainesta. Niissä oli kuivatessa sellainen inkiväärinen tuoksu. Et sattuisi tietämään mitään kotikonstia happopitoisuuksien määrittelemiseen?