torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Tarinaa

Ajattelin jotta nyt voisi olla sopiva hetki aloittaa olutpäiväkirjan pito netissä. Olen nimittäin laajentamassa valmistus tapaa uuteesta valmistuksesta "jyvä" valmistukseen.
Ensimmäisen olusen tein itse jossain vuoden 1996 aikana. Silloin tuli hankittua neljä kappaletta 5 litran tynnyreitä Karjalan logolla ja niihin sopiva hana.

(Kuva www.brouwland.com (Voi tilata vaikka minun kauttani =) ).

Näihin tuli sitten käytettyä Cooppersin Stout.



Maku oli kohtalaisen onnistunut ensimmäiseksi oluseksi jonka itse oli pannut. Tosin siinä oli outoa se jotta vaahto (joka siis oli samaa olutta!!) oli todella kitkerää. No se siitä. Juotua sekin tuli.

Toinen satsi oli sitten Muntonsin Stoutia:

Sen maku tai mikään muukaan ei ole jäänyt mieleen...

Porukat muutti asumastaan paikasta pois ja menetin kylmäkellaripaikan joten en tehnyt jotain viiteen vuoteen yksin olutta. Teimme kaverinkanssa muumuassa Coopersin Real Ale kitistä maistuvaa juotavaa. ;)




Sitten muutimme syksyllä 2003 Omaan taloon ja siellä oli maakellari....
Heti oli pakko tehdä vanhaa tuttua Muntonsin Irish Stoutia.
Sitaattti silloisesta kirjan pidosta:

"Valmis kypsynyt olut on erittäin hyvää. Kannattanee kuitenkin kokeilla ensikerralla laittaa kaksi purkillista… ilman sokeria…

Joskus marraskuussa juotu pois…"

22.10.03 Laitettiin käyntiin ensimmäinen Woodforde'sin tuote: Nelson's Revenge.

Voi että oli upeaa olutta....


28.10.03 Laitettiin käyntiin Woodforde'sin Head Cracker


Tuhtia tavaraa...

23.11.03 Alkoi Woodforde'sin Great Eastern Ale:n matka nautinto aineeksi.


Totesin Woodfordesin olevan ykkös laatua uuteoluissa.

Sen jälkeen ei ole tullut pidettyä kovinkaan seikkaperäistä päiväkirjaa. Woodforde'seja on tullut tehtyä jokseenkin paljon. Muntonsin Gold Premium kiteistä joitain mm. Smugglers Special Premium Ale


Yhden kerran tässä vajaa vuosi sitten ostin eräästä paikasta vanhentuneet Black Rock uutteet pois ja olen niistä tehnyt erilaisia kokeiluja humalien ja maltaiden kanssa....

Muitakin uute merkkejä olen kokeillut esim. jotakin Scottilaista jonka nimi ei muistu mieleen. Sen verran kuitenkin olen tehnyt jotta kertaakaan ei ole luppumaan päässyt kellarista. Yksi satsi on mennyt sillä tavoin pieleen jotta sen haju on luotaan työntävä (maku ei kuitenkaan paha, en kuitenkaan juonut sitä).

Viimeisimmät satsit on laitettu seuraavasti käymään.
Woodforde'sin Nelson's Revenge 08.04.07 -> siirto 2 astiaan (humalat) 13.04.07 -> varastointi 21.04.07 -> Siirto kylmään 26.04.07

Oma mäskäys 1 (mäskäys yön yli) 14.04.07 -> Keitto ja humalointi sekä hiivaus. 15.04.07 -> Kuivahumalointi (siirto lasiastiaan) 18.04.07 -> Pullotus 26.04.07 -> Siirto kylmään 29.04.07.

Kriek 21.04.07

Ei kommentteja: