torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Vanhaa ja uutta kalustoa... Banaani Bitter juotu

Alla näkyy vanha viiden litran tynnyri, jonka hanan olen hiilidioksidi syötöltään modifioinut nykyisiin olosuhteisiin paremmin sopivaksi. Olut on Black Rockin pilsener uutteesta tehtyä. Tynnyröity joskus maalis-huhtikuussa 2006 (muistaakseni).



Alla sama hana mutta olut on Black Rat Swetiä. Nam!



Tässä vielä lähempi kuva oluesta...


Kieltämättä sekin kypsyttyään on erittäin juotavaa tavaraa.

torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Red


Tässä pullo Red Neck's MilkShakea menossa kylmään...



Tosin join sen jo...


Maku voisi olla maltaisempi. Parani lämmetessään. Hiilihappoja ehkä jopa liikaa. Scottish ale / Irish red tyyliin ehkä hiukan liikaa humala aromia. Katsotaan mitä tulee kun on ollut 4 viikkoa kylmässä maakellarissa.

Black Rat Swet on ollut kehuttu juoma muidenkin kuin minun toimesta. Itse pidän sitä erittäin onnistuneena juomana. =)

lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Tuli perjantaina laitettua Red Neck pulloon ja rosteri tynnyriin. Maku... Ok. SG 1.009.

lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Red Neck

RN Valutettu lasipulloon toiseen käymiseen. SG 1.010
Maku OK. Ei pahasti enään sameutta. Sakka tiivis pohjalla. Otin Hiivan talteen. 3 kpl 0.33 pulloa.

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Red

Elinen venyi pitkäksi... Niin se tinktuuri testi: Ei tullut tunnin jälkeen ollenkaan sinistä väriä... Vierteen lämpötila pysynyt 68 asteen tasossa koko tunnin ajan. :)
Jostain syystä vierre tuli älyttömällä vauhdilla ulos astiasta. Joten innostuin huuhtelemaan mäskiä nähtävästi aivan liian aikaisin. Elikkä seuraavaa kertaa varten.

Muista valuttaa ensin "alku"vierre pois. Sitten hana kiinni ja ensimmäinen huuhteluvesi sisään. Taas valutus, hana kiinni toinen huuhteluvesi sisään. Ja valutus. tietenkin lienee hyvä pitää tauko aina ennen valutusta jotta sokru "tarttu" veteen.

No niin eli vierteen määrä ennen kiehutusta n.23 litraa (vähän alle) SG 1,040 (odotettu).
Kiehutuksen jälkeen (60min) vierrettä 15 litraa (4 kattilaa joten haidutus pinta alaa on) SG 1,052. Lopulta vierrettä n.17 litraa (piti olla 20 litraa) OG 1,047. SafAle -S04 pussillinen nesteytetty ja vierre ilmastettu rajulla sekoittamisella. n.klo 23 Siirretty n.20 asteeseen.

Aikaa meni 17-00 eli n. seitsemän tuntia! Muutakin tekemistä olisi kyllä ollut. Täytyy siis jouduttaa puoliautomaatti mäskäys / keitto astian rakennusta.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Red Neck Mäskäys

Keitin "uudella" kattilallani (Työmaan keittiön emännältä saamani 10 litran vanha haudutusosa) 9,5 litraa vettä n. 77 celsius asteeseen. Kaadoin "mäski astiaani" (vanha ja huono kylmälaukkumme) sekä maltaat jotta veden. Käärin koko komeuden pariin isoon vilttiin... Sekoitellessani mittasin mäskin lämpötilan: noin 68 astetta. Nyt sitten täytyy odottaa vähintään tunti ehkä kaksikin. Voisinkin tehdä sen jodi testin kun kerran on tullut hommattua ainetta.

sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Rouskis

Kaikki rouhittu. Saapi nähdä koska mäskään... Paree tietenkin olisi heti, jotta aromit ei menisi piloille.
Mietin tässä jotta pitäisikö Oluen nimi ollakkin BarleyShake.... No olkoon mikä on.
Tässä vähän laskennallista:

OG est. 1,046
FG est. 1.012
Est. Väri 26,9
Katkerot 23,0
AAU,s 1,4
est ALC% 4,4
jos näin 43kCal / 100ml

lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Red Neck's MilkShake

Olen tässä pyöritellyt päässäni erillaisia resepti ajatuksia. Päädyin seuraavanlaiseen:

20 Litraan

2,70 kg Paleale (7EBC)
1,20 kg Carapils(5EBC)
0,12 kg Crystall(120EBC)
0,10 kg Chocolate(800EBC)


15 g Target (10%) 60min
5 g E.K Goldings (6,5) 30 min
5 g E.K Goldings 15 min
6 g E.K Goldings 5 min

Tänään olen pikku hiljaa rouhinut Chocot, Crystallit ja Carat sekä hiukan palea. Loput jäänee huomiseksi.