maanantaina, tammikuuta 12, 2015

Paluu vuoden alkuun

Heh, eipä montaa päivää nyt vielä ole mennyt. Kuitenkin kohta kaksi viikkoa. Otsikon ajatus on siinä, että Ampparin teko lähestyy. Vaikkakin aikaisintaan voisin sen mäskätä viikon päästä, taitaa mennä kuitenkin tuonne kuun vaihteeseen. Kesäpäivän kuin voisi laittaa kegiin kypsymään jo viikon päästä. Mutta taidan kypsyttää sen valmiiksi tuossa käymisastiassa, ja silloin on jo viimeinen päivä kuluvaa kuuta.
Amppari sai eilen pieniä muutoksia reseptiinsä. Mallasta vähän lisää ja humalaa suht roimasti, aromi ja flavori puolelle. Sekä lisäsin kuivahumaloinnin mukaan. Osittain siksi, että virittelen beersmithiä käyttökuntoon paremmilla spekseillä omaan laitteistoon ja osittain siksi, että alkuperäinen amberini oli paljon humaloidumpi kuin tämä olisi ollut. Vieläkään ei mennä aromi ja flavori puolella lähellekään sitä.

Tässä tämän hetkinen ajatus:
38,5% Bayer
38.5% Pilsner
15,1% Crystal 100
7,5% Dark Ale
0,4% Chocolate

Mäskäys 67°C 90min (hmm. Ehkä vähempikin riittää).
Ulosmäskäys

23,9 EBUa Columbuc/Tomahawk 90min
8,8 EBUa Cascade 20 min
3,9 EBUa Cascade 7 min

Hiiva US-05

Kuiva humala 1g/l Cascade

Strategiset mitat:
OG 1,055 SG
36,7 EBU
29,7 EBC
5,6% Alc

FG 1,012SG


edit:

Saapa muuten nähdä mitä sittenkin teen seuraavaksi. Tuli nimittäin mieleen, että isällä on 80-vuotispäivät parin kuukauden päästä. Onneksi nuo kaksi nyt tehtyä sopii sinnekin, mutta voi olla että pitää joku tummempikin sinne saada aikaiseksi. Pitää miettiä uudelleen kegitysaikataulua, että kerkiää kypsymään kaikki. En ole kyllä varma halutaanko sinne tummaa. No, voi olla että teen tämän sinne.

edit:

Juttelin tuossa siskon kanssa ja ilmeisesti juhlat pyritään järjestämään sunnuntaina. Joten ehkä tähän astiset juomat piisaavat tuonne. Tosin kerkisin jo suunnittelemaan Alt tyyppisen juoman tuonne... Pitää nyt katsoa teenkö senkin samaan syssyyn kuitenkin.

Ei kommentteja: