keskiviikkona, tammikuuta 07, 2015

Kesäpäivä 15

Tässä tuli mieleen, että voisi sittenkin tehdä yhden vaalean Blond Alen / Summer Alen tuohon toiseen käymisastiaan tekeytymään nopeasti. Jotenkin pidän maltaisesta mausta joka niissä on. Joten pitääpä kokeilla saisiko sellaisen aikaan. Mietona tämäkin mennään.
Ajatus olisi käyttää Maris Otter mallasta tähän satsiin Cara Palen kanssa. Ja vaikka väitetään, että nämä ovat usein täysmallas oluita, monissa resepteissä on mukana mm. sokeria. Myös käymisaste antaa ymmärtää toista.
Joka tapauksessa, tähän tulee hiukan myös sokeria mukaan, jos ei ole hyvä, seuraavaan ei tule.
Maris Otteria rouhaisen mukaan sellaiset vajaan 85% ja Cara Palea vajaa 13%.
Sokeria tulee joukkoon reilut 3%.
Taidan maustaa oluen First Gold humalalla niin, että katkeroa tulee 13,5EBUa 60 min lisäyksestä ja 4,5 EBUa 15min lisäyksestä.
Hiivana ajattelin mennä US-05 kuivahiivalla, jos sitä vielä pakkasestani löydän.

Tätä nektaria olisi tarkoitus tehdä 58 litraa ja strategisin mitoin:
OG 1,042SG
18 EBUa
8 EBC
ja jos hiiva tekee tehtävänsä oikein sekä mäskäys onnistuu hyvin saadaan alc 4,5% aikaiseksi.

Valepohjaa olen nyt hiukan yrittänyt "tukea" ja säädin jonkin verran sekoittimen toista lapaa.
Tulevaisuus näyttää oliko räpellyksilläni mitään vaikutusta.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Päiviä!

Laitetaas nytten tähän vähän arvioita Sommar Dagenista. Sain tosiaan ensi maljan "uuvuttavan" ja teknisten ongelmien sävyttämän Lahden-matkan jälkeen ;)

Kesäpäivän reittauksen heitän pikkaisen nyt ulkomuistista vaikka sainkin pullon mukaan itse alkulähteiltä. Pullo oli tosin päivän reissailun jälkeen saanut verran väkivaltaista kohtelua osakseen ettei tuote itsessään päässyt enää siinä vaiheessa oikeuksiinsa.

Olut oli itsessään minulle uusi tyylilajiltaan ja erittäin mieluisa uutuus. Lisäksi sain mielenkiintoisia speksejä raaka-aineista ja sen käyttötarkoituksista, joten pääsin tutustumaan kesäpäivän sielunelämään hieman syvällisemmin enennen maistajaisia.

Olut oli kirkas, mutta karbonointia ei ollut ensi kertaa maistalteassa hirveästi. Itse olen tottunut enempiin happoihin, mutta helpomminhan sitä pääsee makuun käsiksi ilman välikäsiä ;)

Maku oli todella positiivinen yllätys ja kaikille Ipa maailmaan hurahtaneille tämä oli taas hyvä muistutus ettei humala ainoastaan olutta tee ;) Kivan maltainen, helppo juotava, jossa sopiva maltaisuus, hieman karamallinen, hunajaakin. Humalointi tuki hienosti kevyehköä runkoa, jossa selvästi erotettavasti sitruunaisuuden makua. Jos marketista (4,7%) tätä saisi ei tuottaisi ongelmia maksaa tästä sitä 3-4€, olut nimittäin oli todella positiivinen yllätys, joka sai allekirjoittaneen palamaan tälle sivustolle "vakoilemaan" ja skaalaamaan reseptiä omalle laitteistolle sopivaksi ;)

Kiitämme: Olutta ja panijaa
Moitimme: Tarjoitulu astioiden vähyyttä ;)

suorama kirjoitti...

Kiitosta vain.
Sekä arviosta, että reissusta =)

Välillä pitää tehdä sellaista ADD juomaa (All Day Drinking).

Onneksi tätä on vielä jäljellä reilu cornyllinen...

Toki tulen tekemään vastaavaa useamminkin.

Kysy ihmeessä jos jokin vielä askarruttaa.