keskiviikkona, tammikuuta 28, 2015

Kesäpäivä siirtyi tynnyriin odottamaan karbonoitumistaan.

Tänään siis oli päivä jolloin siirsin tuon Kesäpäivän cornyhin. Olut oli yllättävänkin sameaa vielä, siis siihen nähden mitä muistan näiden yleensä olleen kun astiointi tapahtuu. Mutta ominaispaino on pysynyt jo pari viikkoa paikoillaan eikä käymistä ole enää tapahtunut. Joten päätin tehdä siirron kolme päivää etuajassa. En usko, että sameus olisi ratkaisevasti vähentynyt näiden päivien aikana. Maku alkaa kuitenkin olla jo kohdillaan. Perinteisesti tuosta tuli kolme cornyllistä ja mastiaisiksi jäi runsaasti. Pullottamaan en jaksanut alkaa. Loput menee pesuveden mukana.
Näyttäisi siltä, että päädyttiin 4,6% tasolle, joka oli melkein odotettu, ominaispaino lopuksi jäi tälläkertaa 0,001SG korkeammaksi kuin oli laskettu, mutta kenties mäskäyksen "vaikeudet" näkyvät näin. Kenties parin viikon päästä esittelen juoman kuvin.

edit:
Yksi cornystä tuntuu pikkasen päästävän paineita joten se on ilmeisesti otettava jo käyttöön. Ns. "force" karbonoin oluen ja nyt sitä sameaa nestettä on maistissa. Täytyy sanoa, että on suun myötäinen olut. Ei mikään makujen sinffonia vaan puhdas, täyteläinen vaalea ale. Ei yhtään vetisyyttä, riittävä katkero tasapainottamaan mieto maltaisuus. Tuoksussa aavistus sitruunaa (ellei sitten ole StarSan... ;) ). Matala hiilihappoisuus sopii tähän oikein mainiosti. Pitsiä jää oikein kauniisti lasin reunoille.

Ei kommentteja: