lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa VII

Tänään en saanut oikein mitään aikaiseksi systeemin suhteen.
Tai miten sen nyt ottaa.

Mittasin, että 20 litran otto on aika tarkkaan 22 litraa ja vastaavasti 30 litran otto on 32 litraa.
Laitoin hanan rajoittamaan mäskäimestä otettavan nesteen virtausta ja onnistun saamaan pikkusormeni sellaiseen väliin, että kynsi lähetenee lähi aikoina. Muutama voimasana pääsi ilmoille.
Sain säädön sellaiseen kohtaan, että 72 litraa vettä meni kattilaan 48 minuutissa joten virtaus on aika tarkkaan 1,5 litraa minuutissa.

Samalla mittailin muutenkin eri mitoilla. Tavallinen vesimittari näyttää 22 litraa ja jos tuon lasken käymisastiaan näyttää sen asteikko vähän alle 23 litraa. Jotenkin luotan tuohon vesimittariin enemmän.

Nyt kun rajoitus on ennen pumppua, vierteen kierrätys letkusta lakkaa virtaus kokonaan ja kaikki tavara menee suoraan kattilaan. Koska kattila on vain vähän mäskäintä ylempänä, kierrätysputkeen nousee sen verran nestettä kuin kattilassa on. Jos kattilan siis saisi mäskäimen alle, ei putkeen ilmeisesti nousisi ollenkaan nestettä. No, ei tuo vakavaa ole. Määrä on jotain desin kahden luokkaa.

Nyt kun keksisin millaiseen rasiaan teen mäskäimen kytkennät ja ratkaisin lämpötilamittauksen ongelman, ei ongelmia olisi. Silloin pääsisin piankin mäskäämään ensimmäisen vierteen tuolla.

Ai niin. Koitin tänään myös pestä järjestelmää. Laitoin puolipurkkia viemäri raetta eli kaustista soodaa eli lipeää tuon 72 litran sekaan. Mäskäin kyllä puhdistui tuolla mutta kattilan noki ei ainakaan samantien lähtenyt pois. Katsotaan mitä liotus ja huominen tuo tullessaan.

Eilen muuten avasin nuo pumppuni ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että ihmeen puhtaita olivat. Helpot nuo kuitenkin on avata ja tarkistaa silloin tällöin.

Ei kommentteja: