perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa XVI

Kirjoitan tata koneella jossa skandit ovat unelma vain.

Sekoittimen ongelman ratkaisin (toivottavasti), tekemalla uuden lavan siita alkuperaisesta. Eli lavasta joka on ollut entisessa kokoonpanossa kaytossa. Kaansin sen vain nurin pain. Nyt jouduin sitten hidastamaan mootoria alle 50Hz... No, mallikelpoisesti tuo siivoamatonta maskainta sekoitti ja ainakin kokeiltava tuo on ennen lopullista tuomiota. Hyvalta kuitenkin nayttaa talla hetkella.
Pesaisin samalla sitten tuon maskaimen. Ennen seuraavaa testia pitaa valepohjaa viela oikaista ja kattilaan kehittaa humalasihti. Sekin taitaisi menna parhaiten jollain valepohja ratkaisulla. Sekoitinta miettiessa kaivoin esille noiden taajuusmuuttajien ohjekirjasetkin. Tuli sitten opiskeltua nekin aika tarkaan. Siemensin MicroMaster on todellakin monipuolinen laitos (jonka toki tiesin etukateen kun niita on tullut katettya jo pitkaan). Mutta niin tuo ABB: acs50-01e sarjalainenkin. Koska moottori on 0,12 kW ja ABB on 0,18 kW vehje, laitoin tuon nyt sitten lopullisesti tuohon kiinni. MM:t kun on 0,37 kW:n laitteita. Tosin mallasmyllyssa on tuollainen vaikka siina onkin vain 0,070 kW kone...

Olut pohisee kivasti. Tanaan aloin nostaa tilan lampoa jotta olisi paivan pari D-tauolla. Tosin ei maussa diasetyylia tuntunut nytkaan. Jos jaksan pullotan huomenna sen Nottingham version ja Kegitan joko huomenna tai sitten ylihuomenna tuon lager version.
Maku tuossa lager versiossa on aikas kiva. Paahteinen mutta ei liian. Ei liian makea kuten ehka aito kosseli. Tuoksu on mainion paahteinen. Toki hiivaa on rajusti mukana ja se "pilaa" maku ja tuoksu nautinnon. Mutta aistittavissa on mainio mellan ol.

edit: 20121228



 Mäskäinpestynä ja valepohja reuna suoristettuna ja tiivistettynä.


 Saa nyt nähdä kuinka hyvin tuo tiivistys pitää ja miten muutenkin tuo tulee toimimaan seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja: