perjantaina, joulukuuta 21, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa XV

Analysointia ja arvailuja:

Koska sain vierrettä jonka ominaispaino oli 1.024SG ja kiehutukseen mennyt määrä näyttäisi olleen n.89 litraa. Jos vierrettä jäi mäskimeen ja katilaan n. 12 litraa (arvailuja) niin käymisastioihin olisi päätynyt n.66,1 litraa. Eli jos pienemmässä on n. 12 litraa niin isommassa pitäisi silloin olla n. 54 litraa.
Jos nämä laskelmat pitävät paikkansa niin vesi lisäykseni on ollut 36 litraa per kerta. Koska laitoin kolme kertaa saman määrän ja vettä on pitänyt kulua BM:n mukaan 108 litraa. No, hyvä. Kiehuminen näyttäisi kuluttaneen vierteen tilavuutta ~7,8 litraa eli 8,8% tunnissa. Tämä ok.
Hyötysuhde näin laskettuna jäisi 60% tietämille. Joka taas mielestäni johtuu sekoituksen puutteellisuudesta. Tähän yritän keksiä ratkaisun. Vauhti piisaisi jos lapa rakenne olisi samanlainen kuin aikaisemmissa viritelmissäni. Mutta aluksi yritän nostaa pyörimisnopeutta jotenkin. Tehokkuuden lasku johtuu myös valepohjan ohivirtauksesta. Tämä täytyy siis myös kojata.

edit 2012.12.22 (maailman lopunjälkeistä ihmettelyä)

Eilen tökkäsin saapuneet nappulat paikoilleen ja toimintaan. Tulen hetken toimimaan pelkällä käsikäytöllä, ja nyt ei siis tarvitse enää pitää kaappia auki.

Tässä nyt vain muistiksi kuva ensimmäisestä yrityksestä.
Tuo käy aikas kivasti pulpauttaa noinkin isosta lukosta pari kuplaa minuutissa, ehkä kolmekin.

Ei kommentteja: