tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Hiaasti mutta "varmasti" osaXIII

Nyt on sitten käsikäytöt valmiina. Eli voin tehdä ensimmäisen koe satsin.

Veden otto tapahtuu niin, että painamalla F1 alkaa veden ottaminen. Sen voi keskeyttää halutessaan jo ennen 32 litran rajaa. Mutta otto loppuu kuitenkin viimeistään tuossa 32 litrassa.
Veden lämmitys tapahtuu laittamalla jokin lämpö termostaattiin. Toki Homma on vielä hankala kun lämpö pitää itse ottaa pois ennen tyhjäämistä.
Kun saan tilaamani nappulat, laitan ohjauksen niin, että vettä pitää olla otettu tai jokin raja aktiivinen (ei tyhjänä raja kuitenkaan =p), jotta voi painamalla laittaa aseteun lämmön käyttöön. Sitten tyhjennys nollaa tilanteen. Mäskäimeen ja kattilaan saman tyylinen toiminto. Ainakin niin, että tyhjennys venttiilin aukaiseminen lopettaa lämmityksen. F5 (samassa nappulassa F1 kanssa) sitten laskee veden mäskäimeen. Tätäkin voi halutessaan katkoa. F2 käynnistää ja sammuttaa mäskin sekoittimen ja F6 mäskäimen pumpun. F3 avaa ja sulkee mäskäimen tyhjennysventtiilin ja F7 ohjaa kattilan pumppua. F4 kääntelee kattilan venttiiliä ja F8 näyttää syötetyn "reseptin" ja antaa mahdollisuuden muokata sitä.

Joulun ja mahdollisesti vuodenvaihteen jälkeen pitää siis aloittaa aikojen mittaaminen ja loppu automatiikan suunnittelu.

Ei kommentteja: