perjantaina, marraskuuta 30, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa VI

Tänään putkittelin systeemin lähes valmiiksi.
Eli kattilat ovat nyt kytketty toisiinsa.
Tein myös vedenotto rutiinin 20 litraa varten ja vedenlasku rutiinin valmiiksi.
Kun lämmittimeen ottaa sen n.20 litraa vettä menee siihen aikaa alle puolitoista minuuttia kun hana on reilu puoliksi auki.
Kun tuon laskee järjestelmällä mäskäimeen, menee aikaa alle kaksi ja puoli minuuttia.
Sitten kun pumppaa tuon vesimäärän kattilaan, tapahtuu se alle kahdessa minuutissa. Joten siirrot eivät liene kovin iso pullonkaula loppujen lopuksi.

Toki joudun laittamaan rajoittimen kattilan ja mäskäimen väliin, koska 10 litraa minuutissa on aivan liian nopea vierteen suodatus.

Nyt systeemini kyllä toimii suunnitellusti, eli kierrätys lakkaa melkein kokonaan kun kattila hana avataan. Mutta luulen, että kun kuristan kattilaan menevää linjaa sopivasti, kierrätys jatkuu normaalina. Muutenhan tuosta ei kai haittaa olisi, mutta hapettuminen on vaarana.

Nyt mäskäimeen ei jää montaakaan desiä pumppauksen jälkeen. Linjaan tietenkin jää vähän mutta ei paljoa koska se on lyhyt =).

Nyt siis olisi vielä mäskäimen ja kattilan johdotus tekemättä sekä ratkaistava lämpötilamittauksen ongelma. Jäähdytin pitää liittää mukaan ja pestä koko järjestelmä huolella. Ja toki tehtävä loputkin rutiinit logiikalle.

Humalista

Tänään tuli myös ne brittihumalat jotka tilasin keväällä.
Eli Primadonna (alias First Gold) ja Bramling Cross.
Pitää sanoa, että viime tingassa tulivat. Nyt ne kuitenkin ovat maassa.
Nuo pitänee suojata isommilta pakkasilta. Eivät varmaa kerkiä asettumaan ennen routaa...


Illalla

Tulin ostaneeksi Theakstonin Lightfootin saunajuomaksi. Tuon pohjalla näyttäisi olevan jotain sakkaa. Hmm. taidan koittaa ottaa tuosta hiivan, jos se vaikka sitä olisi. Ei tuo nyt oluena mikään riemun kiljahduksia aiheuttava ole. Mutta hiiva tuntuu oivalliselta. Voisi sopia näihin mietoihin brittiviritelmiin.

Täytyy myös sanoa, että Fuller's London Pride on omaan makuuni yksi parhaimmista esimerkeistä englantilaiseksi olueksi. Ja se ei todellakaan saa olla liian kylmää. Mieluummin 16 kuin 10 asteista. =)

Ei kommentteja: