maanantaina, marraskuuta 26, 2012

Hitaasti mutta "varmasti" osa IV

Olen kerennyt tekemään vain muutaman asian sitten viime postauksen.
Mutta nyt vedenlämmittimessä on kaksi korkeusanturia n.20l ja n.30l kohdalla. Laskuventtiilin ohjaus ja ottoventtiilin ohjaus.
Oikeastaan puuttuvia asioita on sekoitus moottori tarvikkeineen ja 0-kohdan anturi nestepinnalle sekä mahdollisesti jokin muu litramäärä.
Vapaita johtimia on vain neljä. Yksi siis menee moottorille ja yksi 0- kohta-anturille. Joten kaksi jää vielä vapaaksi. Voi olla jotta tarvitsen 5-litran pykälät joten ehkä 25 ja 35litraa anturoidaan sitten. Katsotaan nyt.
Ensimmäinen liitin on siis kasattu (kaikki johdot siis kytketty liittimen päästä ja liitin kiinni).
Ohjausyksikön kansi on viety työstettäväksi.
Tarkoittaa sitä, että kannesta otetaan keskiosa pois ja tilalle laitatetaan pleksi, joka on huomattavasti helpompi työstää kuin rosteri. Kanteen kuitenkin tulee kolme lämpötila näyttöä ja TD-200 tekstinäyttö sekä muutama nappi,  ainakin ne käynnistys ja hätäseis.
Sitten voisin keskittyä hetkeksi luomaan rutiineita logiikan parissa tuolle sammiolle.
Yksi minkä myös ehkä testaan on tuo ultraäänianturiviritys. Jos sillä saisin toimimaan tuon veden määrän mittauksen luotettavasti, voisin käyttää mitä tahansa vesimäärää.
Semmoinen nappi ainakin tuli mieleen jolla voisi laskea sen 10litraa mäskäimen pohjalle, ennen maltaiden laittoa. Tämä siksi ettei pohjalle jäisi ilmataskua. Toki tuon voi tehdä TD-200 nappeihinkin.
No, aina voin sitten johdottaa mäskäintä. Siihen tulee "vain" yhden vastuksen, sekoitusmoottorin ja lämpötilan mittaus, pumpun ja venttiilin lisäksi.
Kattilassa onkin sitten kaksi kolmivaihevastusta ja venttiili + pumppu. Laitan myös ehkä ilmanvaihdon ohjauksen tuohon. Siis sellaisen jolla imen höyryt suoraan ulos, ei talon ilmanvaihtoon.
Näillä näkymin humalointi yksikössä tulisi olemaan vain pyöritysmoottori ja kytkin joka ilmoittaa koska pysähtyä.

Ei kommentteja: