lauantaina, tammikuuta 16, 2010

Talous lager

Kävin tänään katsomassa käymisastian hyvinvointia. Kaikki näytti sinällään olevan ok. Vierteen pinnalla oli parin sentin vaahtokerros ja vesilukko pulpahteli iloisesti. Hiilidioksidi joka vesilukosta vapautui, ei tuoksunut vieläkään miltään. Eikä käymiskaappiakaan avatessa nenään tullut minkäänlaista hajua. Siksi tämä tuntuu oudolta kun aiemmin kuitenkin vastaan on tullut sellainen "sulfurin" haju. Mittasin ominaispainon ja oli se vähän laskenutkin, tosin olisin luullut sen enemmänkin jo laskeneen. Nyt mittari näytti 1.035. Lähtöhän oli 1.053, joten siihen nähden tiputus lienee ihan oolrait (18 yksikköä / 3-4pv tai miten sen laskee). Sameaahan tuo luonnollisesti oli ja makukin inhottavan makea. No, eihän tuota vielä voikaan maistella =/
Seuraavaksi, kun pääkäyminen (high krausen) on ohi siirrytään diasetyylitauon (jos on tarpeen) kautta astiaa vaihtamalla (hiiva pitää olla mukana kun diasetyyliä poistetaan) kypsytys vaiheeseen ja sitten lagerointiin. Nyt vain pitäisi miettiä alanko laskemaan lämpöä kohti 7C astetta. Jos diasetyylitaukoa ei tarvita olisi olut jo valmiina oikeassa lämmössä.

Ei kommentteja: