keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Talous lager

Käynnissä on. Eli kyllä tuo ainakin käyntiin lähti. Erilaista tämän oluen kanssa on se, että hiilidioksidi joka vesilukosta nousee, ei tällä kertaa tuoksu yhtään millekkään. Erilaista mitä valmistuksessa tapahtui oli oikeastaan se, että mäskäys ajat olivat pienemmät kuin suunittelin. Osittain siksi, että Brew like a Monk, kirjassa on mäskäys schedule (Orval muistaakseni tai sitten Ommegang) joka vastaa hiukan nyt toteutunutta. Tietenkin sähläys kattiloiden kanssa kiehutuksessa ja se, että jäähdytin vierteen 10 asteeseen 18 sijaan. Ilmeisesti 8 astetta olisi ollut vielä parempi. Ehkä ensi kerralla siten. Brew ferm lager kuivahiivan nesteytin normaalisti, ennen pitchausta. Pelättävänä on, että sähläykset kostautuvat ja että en saanut desinfioitua käymisastiaa kunnolla.

Ei kommentteja: