lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Skeleton lykkääntyy

Mutta laitoin jo valmiiksi seuraavanlaiset ainekset:

5,000 kg Vienna (7)
1,000 kg Cara-amber (60)
1,020 kg Cara-pils (5)
0,100 kg Chocolate (1100)

Näistä pitäisi mäskätä 45 litraa bitteriä seuraavasti:

Pataan ~64 litraa vettä. Lämmitys 72 asteeseen. Kun maltaat kaadetaan joukkoon, pitäisi kakun olla n. 70 asteinen. Tässä lämmössä pitäisi pysytellä vaikka 90 min. Tämän jälkeen lämmitys 78 asteeseen.

Mäskin siivilöinti ja sitten takaisin pataan.
Vierre kiehumaan ja sekaan:
40g Amarillo pellettiä (9,2%) 90 min
keittoa 75 min ja joukkoon:
20g Cascadea (6%) 15 min
Keittämistä 13 min ja
20g Cascadea (6%) 2 min.

Arvoja keitokseen pitäisi tulla (75%):

OG 1.035
FG 1.009
Väri 23 EBC
Katkerot 28 IBU
Alc 3.4%

Mäskäyksen kuitenkin pitäisi vaikuttaa ettei mentäisi aivan tuonne 1.009 asti vaan jäätäisiin ehkä johonkin 1.011 tienoille jolloin Alc olisi ~3,1 luokkaa.

Ei kommentteja: