sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Mieto: Bitter 2008 / 2

Elikkäs:
Homma alkoi padan pesulla. "Mittailin" käymispöntollä pataan n.64 litraa vettä. Laitoin kokeeksi rengaspolttimen ilman jalkoja pesään ja lämmitin vettä sillä. On liian hidas minun makuuni. Kun vesi (?noin parin tunnin päästä?) oli 54 asteista laitoin maltaat sekaan. Laitoin tästä kellon käyntiin. Kun puolisen tuntia oli kulunut oli mäskin 70 asteista mittarin mukaan (en täysin luota mittariin). Mäski kävi kovimmillaan 73 asteisena ja kun sammutin polttimen n. vartin ennen loppua ehti keitos jäähtymään 71 asteeseen. Tunnin siis oli kovemmissa lämmöissä. Pääsin kokeilemaan uutta siivilöinti laatikkoani. Osoittautui kyllä tehokkaaksi. 40 litraa noin vartissa sitten loput 12- 13 litraa kesti parikymmentä minuuttia.
Kiehutuksessa myöskin hiukan "hätäilin", eli laitoin Amarillot pataan jo siinä vaiheessa kun mittari näytti 85. Voi että on ihanan tuoksuinen humala. No mittarin näyttäessä 98 ei kunnon kiehumista vielä näy... Vaikuttaakin ikävästi siltä ettei polttimen teho piisaa kiehuttamaan pataa kunnolla... Täytyy nyt katsoa josko rupeaisi virittelemään puilla tulta padan alle...
En tehnyt tulta.
Keitos kiehui sellaisen 80min. Cascadet lensivät joukkoon 15min ja 2min jäljellä kohdalla. Koska zydeemi on kokeilu, laitoin 20 litraa kanisteriin, johon nakkasin pohjalle Cascades plugin ~13g. Pitäisi siis olla kuin hopback. Toinen 23 - 24 litraa meni sellaisenaan kannuun.
Katkeruus tuntuu vierteessä mojovasti muttei liikaa.
OG on 1.033 (tai 1.034) brix mittari näyttää 8, tosin mittari itse on kylmä.
Huomenna pitäisi päättää millä hiivalla ensimmäisen panoksen käyttää.

Ei kommentteja: