lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Light lager 2008

No niin.
Tein seuraavanlaisen "seoksen":
n. 3,8kg Sahtimallasta
n. 1,2kg Pale ale (Englanti)

Laitoin palealemallasta joukkoon kun olen sen tehokkaaksi todennut, siis entsyymi toiminnaltaan. Lämmitin 14litraa vettä 73 asteiseksi. Kaasupoltin tuntuu olevan erinomainen vehje. Todella nopeasti lämpesi neljätoista litraa. Täytyy seuraavalla kerralla oiken kellottaa. Aikaa kuitenkin meni todellapaljon vähemmän kuin hellalla. Koitin tähdätä 65 asteeseen tuolla mallasmäärällä ja vesi kombinaatiolla mutten ottanutkaan huomioon, että maltaitteni lämpö on noussut jonkinverran sitten edellisen laskelman ja päädyin näköjään 67 asteeseen tuossa mäskäimessäni. No pitää katsoa mitä tuleman pitää. Vielä en ole oikeastaan päättänyt mitä humalointia käyttäisin lightissani. Olen laskenut sitä Amariloa ja Cascadea. Ainkin siten olen ajatellut, että yhtä humalaa käytän ja vielä siten, että katkerot (60min), flavori (15min) ja aromi (1min). Cascadea olisi nyt siis sen 500g joten sitä ainakin voisi harkita. Lightissa vain kun ei saa käyttää mitenkään eritysen paljoa humaloita. Tosin itsellenihän tätä teen, niin kai sitä voi vaikka vähän yliampuakkin. Tosin jostakinhan se referenssi hakea pitää.

Strategisia mittoja tähän astisista raaka-aineista:

OG 1.049
FG 1.013
väri 9,5 EBC
alc% ~4,7%

Ei kommentteja: