perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

Ajanvietettä

Kun ei kerran jaksa odottaa humalien kasvun alkua ja toisaalta odottaa valtavasti satoa. Piti jotakin tehdä aikansa kuluksi. Toisaalta tämäkin projekti on nyt sitten pysähdyksissä siihen asti kunnes tulee jotakin kirjattavaa...
humalat

Eli tuonne aloitan kirjaamaan kasvattamieni humalien satoja. Lista humalista elää sen mukaan mitä humalaa minulla kasvaa. Humalista on jonkin verran yleistietoa ja faktoja esillä. Näitä tietoja tietenkin voin päivitellä ja etsiskellä lisää kun "polte" käy liian suureksi.

5 kommenttia:

piipa kirjoitti...

Vau mikä tietopaketti humalista. Oon varmasti ennenkin ihmetellyt sun humala laatujen kirjoa. Mulla kasvaa vaan sitä humalaa mitä kasvatettiin siinä 1900 luvun alussa ja sitten joku joltain saatu. Ootko sä tilannut nää kaikki jostain ulkomailta ?
Kerroppa mikähän humala olisi aromikkain sahtiin ?

suorama kirjoitti...

Vastasinkin jo, mutta silloin selain väitti ettei voinut tallentaa vastaustani =(.

Amerikasta olen useimmat "nimelliset" tilannut. eli kymmenenköhän niitä nyt jo on. Muut on tullut joko sukulaisilta tai olen ostanut puutarhaliikkeestä. Yhden olen saanut lahjoituksena, se on samanlaista 1800 - 1900 luvun kantaa kuin lienee sinunkin.
Sahdistahan onkin sitten monta mielipidettä. Jotkuthan vannovat sen nimeen, että sahtiin ei missään nimessä saa laittaa humalaa. Toisien mielestä se kuuluu sinne. Mutta perinteisestihän on varmasti käytetty juurikin sitä humalaa jota pihassa kasvaa eli sitä samaa mitä sinullakin on.
Toisaalta voisi olla mielenkiintoista kokeilla esim. Centennialia tai Cascadesta koska niistä saisi ehkä greippisen aromin ja/tai katkeron. Toisaalta myös Horizon, puhtaana katkerona voisi olla hauska.
Oletko koittanut mitään erikoisuuksia esim. savumallasta sahdeissasi?

piipa kirjoitti...

kiitos vastauksesta, vanha sanonta sanoo että sahti ilman humalaa käy päähän ja humalan kera päähän joka lienee tarkoituskin. otan näistä vinkeistä vaarin. olen kerran kokeillut karamellimallasta mutten muuta. lievän paahtuneen maun saan kun käytän valmistuksessa kiviä. saanko muuten laittaa linkin sinun humala osioon ? piipa

piipa kirjoitti...

UPS siis sahti ilman humalaa menee jalkoihin ja humalan kanssa päähän, tietysti maku asia

suorama kirjoitti...

Laita vain =)
Periaatteenani on se, että tieto jonka jakaa ei ole itseltä pois.
Tai, että tiedon määrä kasvaa mitä usemammassa päässä se jalostuu.