lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Savua 2

Nyt kun tässä saunan jälkeisiksi maistelen päivällä sisälle jääkaappiin tuomaani APAa, joka on vielä vähän sameaa, totean siitä vain jotta on muuten hyvää!

Tässä olisi Scottilaisen Alen ajatus malli:
20l

3,50 kg Vienna (7EBC)
0,50 kg OmaSavu Pilsener (5?)
0,50 kg Special B (350)


30 g E.K.G 40 min (19,2IBU)
15 g Fuggle 15 min(4,9)
15 g E.K.G 10 min (4,0)

Nottingham hiiva

Mäskäys olisi perinteinen 67,8C vakiolämpötila joko 60min tai yön yli.

Tässä maistellessani APAa tulee väistämättä mieleen jotta pitäisiköhän tuo Vienna korvata Muntonsin Pale Alella...

3 kommenttia:

JJ kirjoitti...

Tuo APA on sellaista juomaa että sitä voisi aloittelijallekin suositella kokeiltavaksi (päinvastoin kuin uutepurkkien ale- hiivalla käytettäviä "lagereita")

Reippaasti mallasta ja vielä reilummin humalaa, vaikka tekisi pikku virheitä eivät ne helpolla maistu läpi.

Ja kokeneemmissä käsissä tuon saa onnistumaan todella hyvin, mulle APA oli eka, en tiedä oletko itse sitä aiemmin pannut? Sullahan on tuopissa tosi tuoretavaraa, meikäläisellä pullotuksesta on kk ja maku vaan paranee. Tosin ensimmäinen olut joka ei vieläkään ole kirkasta, tähän mennessä kaikki ovat selvinneet parissa viikossa. Veikkaan että syyllinen on Wyest 1335.

Sinänsä se on muutenkin jännä olut, vaikka se on tuhti ja prosenttejakin riittää, silti se on erittäin helposti juotava ainakin meikäläisen mielestä.

Skottialea en ole koskaan tehnyt, joten tapojen vastaisesti jätän kommentoimatta ;-)

suorama kirjoitti...

Ensimmäinen kokeiluni oli se jonka nimesin Banaani Bitteriksi Eli BBksi. Siinä pää maltaana oli sahtimallas ja Caraamberia 22% SpecialB 3%.
Humalia yhteensä 84g (13 l vierrettä)

Perhe kutsuu..

suorama kirjoitti...

Haistoin tuossa pussia johon "savumaltaat" laitoin. Kyllä siitä tulee sellainen mieto leppäsavun tuoksu joka tuo mieleen mm. savukalan =-) Saapinähä mitä loppu tulos on.