tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Pullotus

Hmm.
Pullotin tänään APAn. Eli 9 päivää sangossa. Oli aivan läpinäkyvää kauttaaltaan. Vesilukko ei pulputtanut missään vaiheessa mutta se oli odotettavissakin koska sangon reuna oli huono. Olut tuoksui... humaloidulta oluelta ;-) maku oli miellyttävä mutta ei kuitenkaan niin humalainen kun odotin. Täytyy nyt antaa olla viikon verran vielä lämpösessä (15C) ja alkaa kypsyttelemään. Ehkä oikeat maut sieltä vielä löytyvät. Väri on sellainen oranssi. Oli mauku jo nyt oikean suuntainen, mutta ehkä vielä mieto. Mallas pohja on kyllä mukava ja täyteläinen jo nyt.

FG ennen pullotusta 1.014 (1.015/15C)
Joten:
OG 1.054
FG 1.014
alc% 5,2

3 kommenttia:

JJ kirjoitti...

Minä taas olon alkanut mietti uuden apasatsin teko jo ennenkuin tämä eka loppuu. Resepti on niin onnistunut että lisään ainoastaan hiukan katkero ja aromihumalien määrää, muuten saa olla silleen. Toistaiseksi kaikki tuota maistaneet ovat kehuneet.

Saas nähdä mitä paikallisen olutpubin pitäjät tuosta tykkäävät. Vien eilen pari pulloa tuota ja stouttia maistiaisiksi. Meillä nääs on tälläistä yhteistoimintaa, saan puolen litran pantittomia pulloja (mielellään vielä patettikorkillisia) heiltä, muuten ne menisivät roskiin. Minä taas keskitän kodin ulkopuolisen olutkulutuksen ao. paikkaan ja vien välillä maistiaisia tuotoksista arvioitaviksi.

JJ kirjoitti...

Pitää varmaan ensi kerralla oikolukea kommentti, kuinka noin lyhyeen tekstiin saakaan tuon määrän kirotusviheitä :-P

Toivottavasti saa ajatuksesta selvää kuitenkin.

suorama kirjoitti...

Ihanne tilanne. Olisipa itselläni vastaavanlainen "allianssi" jokin oikean Olutpubin kanssa. Saisi myös "puoueettomia" mielipiteitä. ;-)
Töissä olen kiusannut ostomiehiä että työtovereita ja saanut kyllä hyvää palautetta. Jokaisen maun mukaan.
Tarvitsee koittaa tuota sinunkin reseptiä, kuulostaa niin houkuttelevalta. Olen tässä miettinyt sellaista, että taitaa ollakkin tuon katkeron salaisuus tuossa ASBssä se kun laitoin jo mäskäykseen Targettia. Mielestäni nimittäin ASBssä on enemmän APAmaista katkeruutta kuin tässä APAssa (joka tosin on vielä todella tuoretta). APAssa taas on enemmän sellaisia savu?, karamelli ja toffee aromeja joka lienee Englantilais maltaiden ansiota, tai Nottingham hiivan.