keskiviikkona, syyskuuta 28, 2016

Joulun odotusta II

Toinen mitä olen ajatellut piakkoin laittaa valmistumaan on jonkin verran tummempi belgi. Se pitäisi nopsaan saada myös tulille jotta kerkiää valmistumaan. Minulla on 3 pussukkaa tuota Fermentiksen uudehkoa Abbey Ale (BE-256) hiivaa ja ajattelin sen hyödyntää tässä.
Maltaat olisi 67% Pilsner, 14% Cookie ja 9,5% Crystal 200 sekä keittoon 9,5% sokeria (millaista, aika näyttää).


Näistä olisi tarkoitus saada OG 1,082SG vierre aikaiseksi. Tuo Abbey Ale paperilla vaikuttaa aika nälkäiselle, joten mäskäys lämpöä taitaa olla syytä nostaa reilustikin, verrattuna T-58:n kanssa pelleilyyn.
Ja vaikka ajattelin mäskätä 68°C lämmössä, silti BS näyttäisi hiivan syövän FG:n 1,010SG tasolle. Joka on tyylille alin mahdollinen... Tuolla kombinaatiolla alkoa siis tulisi 9,5%
Väriä maltaista pitäisi irrota sellaisille 40EBC lukemille.

Humalointiin ajattelin käyttää samaisia Hallertauerin Tradition Ecoja ja niin, että 60min lisäys antaisi taas sellaisen 20 IBUa ja 20 min lisäys 6 IBUa.

Näin ollen 26 IBUa olisi katkeroiden osuus. Jos sokerin lisää vasta loppuvaiheessa IBUt nousee kolme pojoa (eli 29IBUun).

Kolmanteen pönttöön sitten enemmän muotijuoman tapaista, mutta kuitenkin omaan suuhun ehkä enemmän viilattuna.
Eli American Amber tyylinen Ale.
Tähän tulisi sitten:
Pale ale 37%, Vienna 35%, Dark ale 20% Crystal 50 7% ja Roasted Barley 1%.
Näistä taiteillaan OG 1,052SG vierre joka käydessään US-05 hiivalla jättää jälkeensä 5,4% alkoa.
Väriksi muodostuu 30EBC yksikköä.
Katkeroksi ajattelin laittaa jonnin verran Columbusta ja ottaa 60 min keitosta suunnilleen 28 IBUa.
20 min lisäykseen mensi Cascadea 7,2 IBUn edestä ja 7 min lisäykseen 3,2 IBUn edestä. Kenties vielä kuivahumaliksi jokunen käpynen sitten kolmeksi - viideksi päiväksi ennen kegiin menoa.
38 IBUa kuitenkin kokonaiskatkeroksi.

Näillä kolmella saisi näppärästi sitten ne kolme käymisastiaa juttelemaan mukavia. Jokaisesta kun täyttyy kolme kegiä, niin sitten olisi yhdeksän kegiä hetken täynnä. Toki voisi heti neljännenkin laittaa tulemaan kun eka pönttö tyhjenee, niin pääsisi 12 täyteen kegiin. Ja siitä kun kaksi tyhjenisi niin taas saisi laittaa tulille.
Josko nyt olisi se hetki kun kierto alkaisi mennä kohdilleen... ei kai.

Ei kommentteja: