keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2015

Mustakiltti #3

Nyt ollaan suunnilleen 1.014SG ominaispainossa ja näin ollen n.6,6% luokassa.
Olut on luonnollisesti erittäin sameaa ja nuoren tai raa'an oluen makuista. Kuitenkin löydettävissä on jo sellaisia ominaispiirteitä mitä hainkin tähän. Eli hiiva ei ole jättämässä mitään voimakkaita ominaismakujaan ja sopiva paahteisuus ilman kitketyyttä tuntuu. Käyminen on edelleen aktiivista, eikä astian pohjalle näytä vielä kertyneen paljoakaan sedimenttiä. Eli voinen hyvillä mielin olettaa, että haluttu 0,003G vielä tullaan alas jotta päästään suunniteltuun 7% vahvuuteen.
Väri saattaa jäädä aavistuksen vaaleammaksi kuin suunnittelin. Mutta se ei ole minulle oikeastaan mitenkään tärkeää. Maku ratkaisee. Tosin vaalea hiiva vaikuttaa väriin vielä voimakkaasti.
Tynnyröimään pitäisi kuitenkin päästä riittävän ajoissa, jos meinaan että tätä voisi nelikymppisilläni makustella edes vähän... niihin kun on vain reilut parikymmentä päivää aikaa... kenties pitää pullottaa muutamia jo nyt ja antaa hiilihappojen kehittyä tuosta jäljellä olevasta käymisen tarpeesta... ;)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Nam! Vaikuttaa hyvältä reseptiltä.

Samaan aikaan toisaalla Armonkalliolla eli Tampereen "Mercyrocks":lla pantiin experimentaalinen Stoutti (Yankie Irish Dry Stout) tulille, jossa 15% Roasted Barleya ja sokerin syöjänä WLP001. Mielenkiinnolla odotan millaista espressoa pöntöstä pukkaa.

Ideana olisi saada sitä vanhanaikasta aitoa Guinnesta, joka kuulemma oli melkoisesti paahteista ja kahvista. Paahteisuus ja kitkeryyspommi oli tippunut sopivasti jo viikon käymisen jälkeen :D

Ja jos tosiaan synttärit tulossa piakkoin ja pyöreät vuodetkin niin olisi kiva "sponssata" niitä kemuja muutamalla pullolla :)