maanantaina, marraskuuta 15, 2010

Startteri vierre

No, nyt kun ei ole tullut otettua talteen vierrettä keitoista, niin nyt sitten oli pakko tehdä pelkästään startteria varten vierrettä.
Ajattelin tehdä sellaiset 7 litraa.
maltaina 1,2kg paleale ja 100g melanoiden mallasta.
Päätin myös humaloida keitoksen. Tosin en tajunnutkaan mitä tein.
Otin merkitsemättömän paketin pakkasesta omia pussituksia. Voi luoja kuinka ihana aromi! No sinne meni nyt sitten 10g tuota humalaa startteriin. Olis ollu järkky hyvä kuiva humala ja muutenkin aromi humala. Tuo oli joko Willametteä tai Centennialia.

Ilmeisesti humala oli Centennialia. Mukava katkero viereeseen tuli.
Tuli oikeastaan sen verran hyvä vierre, että pitää varmaan tehdä saman kaltainen lopuista omista humalista oikein olueksi asti.

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Voisitko esitellä panimokokonaisuutta jolla oivallisia oluita panet? Kuvien kera mielellään! Löysin kuvat pumpuista aikaisemmista blogauksista, entä loppuviritys?

Hyvää Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelut, että lähettelen täysin asiaan kuulumatonta viestiä blogiisi, mutta enpä muutakaan reittiä kysymykselleni löytänyt. Olen hieman hämilläni siitä, mitä kotiolut.com'ille on oikein tapahtunut..? t. "Proudfoot" :)

suorama kirjoitti...

Hmm. jos tarkoitat katkosta joka oli tässä päivä pari sitten, se oli moka jonka mielestäni korjasin...

Toisaalta en ole työ ja muiden kiireiden vuoksi ehtinyt keskittymään yhtään olueen. Tuo korjaantunee tulevaisuudessa piakkoin.

Toivottavasti ihmiset ovat osanneet käyttäytyä siellä...

Pitääkin mennä katsomaan.

suorama kirjoitti...

Kari:

Nykyinen viritykseni on samanlainen kuin monella muulla. Eli Lidlin "hillokone" mäskäimenä ja kattilana. Therminator jähdyttimenä ja yksi pumppu kierrättimenä. Veden lämmitys tapahtuu 10 litran haudutus osassa.
Voin toki kuvaa laittaa näistäkin.
Toivottavasti saan myös automaatti panimoni joskus valmiiksi. Sitä sitten esittelen oikein ajan kanssa :)