perjantaina, toukokuuta 09, 2008

Kilpailu APA

Sain oheisen emailin noin päivä pari sitten. Kiitoksia vielä Timo Jukalle ja SKOOLille.

Ensi vuoden kisoihin täytyykin sitten valmistautua ajoissa =-)

"Vuoden 2008 kotiolutkilpailun finaali käytiin 19.4.2008. Sen jälkeen SKOOLilaiset Ari Järmälä, Janne Karila, Petteri Helin ja allekirjoittanut tekivät oluista kuvaukset. Tässä kuvaus sinun oluestasi:

- Väri OK
- Mahdollisesti keskenkäynyt, siis pullokäyminen jäänyt kesken
- Käymisaromeissa liikaa sikunoita
- Humalan aromi puuttuu, mahdollisesti happi on sen pilannut
- Käymislämpöä kannattaisi vahtia tarkemmin

Toivottavasti tästä on apua. Parannusehdotusten keksiminen on tosi vaikeaa, jos ei tunne koko prosessia.

Terveisin,
Timo Jukka
"

2 kommenttia:

Ari kirjoitti...

Mitä mieltä olet itse tuosta kuvauksesta, löydätkö esimerkiksi noita liiallisia sikunan aromeita (mitä sitten ovatkaan) oluesta? Oletko meinannut tehdä uutta erää kilpailu-APAa, jossa voisit korjata mahdolliset virheet?

suorama kirjoitti...

Juurikin tänään mietin minkälaisia pulloja sitten tuli pullotettua, kun tuota vastapainepullotusta käytin, koska kun olen hanasta tuota maistellut / juonut niin ei siinä omiin makunystyröihin ainakaan mitää pahoja makuja ole tullut. Päin vastoin! Jopa humala-aromi tuntui vielä selkeänä. Hyvin tuo on mennyt kaupaksi kaikille muillekin jotka hana tuotetta ovat maistaneet, siis niille jotka APAsta tykkäävät (vaimo siis pois lukien ;-) ). Saattaisinkin tehdä uuden satsin kyseistä APAa mutta teen varmaankin oman alkuperäisreseptin mukaisen, koska itse pidän enemmän siitä. Jos muistatte niin muutin reseptiä hädissäni, etten olisi ylittänyt arvoja joita kilpailukutsussa annettiin. Voisin tietenkin tehdä ensivuoden kilpailuun tuolla samalla reseptillä muiden lisäksi (jos paleale on mukana). Tänään maitelin muuten sekä vehnästä, lageria että stoutia vähän. Mielen kiintoisia asioita näissä on se että, lagerissa tuntui olevan vähemmän makua kuin aiemmin (ehkä liian kylmää), stout oli hyvää mutta jotenkin tuntuu kuin se olisi ollut parempaa "raakana" ja vehnäinen ei oikeastaan maistunut miltään...
Aiheeseen-
Täytyy tutkia miten sikunoita olueen tulee ja miten ne maistuu. Oppia tunnistamaan ne jne. Oikeastaan en äkkiä ainakaan saa tarkemmaksi käymislämmön hallintaa koska "pakotan" käymisen tapahtumaan tietyssä lämpötilassa.