tiistaina, toukokuuta 06, 2008

"Jääkaappi"


Tässä nyt sitten vihdoin hahmotelmaa 2/3 kegin kaapista.
Kaappiin mahtuu kolme kegiä kun ottaa ovesta lokerikon pois, kokeilin sen jo.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No perskutarallaa, täytyy kysyä ko löyty tällänen ammattilainen..siis amatöörillä asiaa!
Kotikaljaa on tehty tässä puolisen vuotta ja alkuun meni oikein hyvin (4 kpl uutesatseja)nyt on 5l pönikät ruvennu pullistelemaan oikein urakalla. Jäännössokerinkin pudotin vikassa satsissa n.2,5g/l ja silti pellit venyy ja paukkuu. Mikä on oikea määrä 5l pönikkään? Olen yrittänyt tähdätä 4.5-4.7l.

suorama kirjoitti...

Vai että, oikein ammattilainen =-)
No, en ole koskaan tehnyt "oikein" jälkikäymissokerin lisäystä. Eli olen aina laittanut sokerin pulloon / tynnyriin, enkä ole liuottanut sitä tasaisesti puhtaaseen astiaan lapottuun käyneeseen vierteeseen. Määrästäkään minulla ei ole eksaktia tietoa. Olen koittanut laittaa olutta tynnyriin sen verran ettei kumikorkki osu olueeseen. Eli ehkä n.1,5 - 2cm vajaaksi. Tärkeitä mielestäni kuitenkin on tässä tapauksessa tietää oletko antanut oluen käydä loppuun ennen tynnyröintiä?
Kun käytin 5l tynnyreitä, Ihan ensimmäiseksi laitoin jotain 15tl panimosokeria tynnyriin ja totesin sen olevan liikaa, koska olut tuli puhtaasti vaahtona ulos, siis miltein kaikki. Ei tarvinnut juurikaan patruunaa hanassa. Seuraaviin laitoin 7tl ja sekin oli vielä liikaa. Viimeisinä aikoina kun käytin tynnyreitä tulin laittaneeksi 4-6tl panimosokeria per tynnyri. Tällöinkin alku tulee aina vaahtona mutta ensimmäisen tuopin jälkeen jo aivan normaalisti. Koskaan minulla ei ole tynnyrit "poksuneet". Olen aina antanut oluen rauhassa käydä loppuun ennen pullotusta / tynnyröintiä.